Gå til sidens hovedinnhold

Advarer mot masseslagsmål

Artikkelen er over 4 år gammel

Politiet har fått inn mange henvendelser om et planlagt slagsmål mellom ungdommer fra Drammen og Oslo i helgen.

DRAMMEN: Fredag ble det sendt ut en SMS fra politiet til alle foresatte ved barne- og ungdomsskolene i Drammen kommune. Her kommer det fram at politiet sitter på informasjon om at det planlegges et oppgjør i Drammen, mellom ungdommer fra Drammen og ungdommer fra Oslo.

Meldingen er signert Kari Benjaminsen, som er leder for forebyggende arbeid i politiet i Drammen. Overfor Drammens Tidende utdyper hun:

– Planleggingen av dette har foregått på sosiale medier. Vi har fått en antydning om når og hvor dette skal skje, men det ønsker vi ikke gå ut med på nåværende tidspunkt, sier Benjaminsen.

LES OGSÅ: Slåss-trend skremmer

Konflikt på nettet

Hennes håp er at tekstmeldingen gjør at foreldre snakker med barna sine, og at dette igjen fører til at hele hendelsen blir stanset før den faktisk har skjedd.

Ifølge politiet er ungdommer fra flere skoler invitert til slåsskampen. Dette gjelder både ungdomsskoler og barneskoler. Benjaminsen har også vært i kontakt med Oslo-politiet for å advare mot at unge fra hovedstaden kan tenkes å sette seg på toget til Drammen i løpet av helgen.

– Vi vet ikke hvor mange ungdommer det er snakk om, men det kan være snakk om ganske mange. Sånn vi oppfatter det, er dette et oppgjør mellom Drammen og Oslo, sier Benjaminsen, som foreløpig ikke kjenner detaljer om bakgrunnen for den planlagte slåsskampen.

– Men vi vet at det handler om noe som har foregått på nettet, sier hun.

LES OGSÅ: – Foreldre må slutte å være så naive

Stadig vanligere

Benjaminsen forteller at de foreløpig ikke har klart å spore konflikten ned til enkeltpersoner. Til det er omfanget for stort. Men politiet jobber kontinuerlig med å avdekke hva som ligger bak.

Ifølge Benjaminsen er denne typen planlagte slåsskamper blitt en stadig mer bekymringsverdig trend blant ungdommer.

– Skulle vi komme over enkeltpersoner som stadig er involvert i slike ting, vil vi kalle inn foreldrene til en bekymringssamtale, sier Benjaminsen.

LES OGSÅ: Politiet med oppfordring til alle foreldre