Silje Langset fra Drammen er en av 30 ungdommer som onsdag fikk en smakebit av livet som toppleder. Ungt Entreprenørskap og ManpowerGroup arrangerte «Leder for en dag», der 30 unge talenter får «skygge» hver sin toppleder.

Silje inntok sjefsstolen på Handelshøyskolen BI.

– Helt frie tøyler kan jeg nok ikke gi Silje, men hun skal få et innblikk i hvordan det er å lede en stor utdanningsinstitusjon. Å ha med Silje på laget blir nok like lærerikt for meg som for henne, sier Inge Jan Henjesand, rektor på BI. 

Silje Langset har erfaring fra ungdomsbedriften Safe Scarf UB, og det er gjennom denne innsatsen hun har blitt plukket ut til å være med på Leder for en dag.

– Å være daglig leder i ungdomsbedrift var veldig lærerikt, og jeg er stolt over å være en av de få som får delta på Leder for en dag, sier Silje Langset.

Over 12.000 drev Ungdoms- og Studentbedrift forrige skoleår. 192.005 elever i videregående skoler har fått erfaring med Ungdomsbedrift siden Ungt Entreprenørskap ble stiftet i 1997 melder Ungt Entreprenørskap Buskerud i en pressemelding.

– Det å være læringsvillig blir helt avgjørende i fremtidens arbeidsliv. Dette er ingen akademisk øvelse som lærerne kan forelese om og de unge lese seg til. Vi trenger flere læringsarenaer der skolen og arbeidslivet samarbeider. Jeg håper flere virksomheter ser verdien av å investere i Ungt Entreprenørskap og dagens elever og studenter. Det gjør dem til attraktive arbeidsgivere og det er en investering i fremtidig verdiskaping, sier Maalfrid Brath, konsernsjef i ManpowerGroup.