- En bunnløs sorg

Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

- Vi er så ufattelig lei for de som er borte, og de to flotte jentene fra Drammen som er borte for alltid.

DEL

DRAMMEN: Torgeir Micaelsen, stortingsrepresentant fra Buskerud, var blant dem som hadde hilsen til ofrene etter terrorangrepene under minnegudstjenesten i Bragernes kirke søndag.

Han fortalte hvordan han selv hadde tatt av seg gummistøvler og regnfrakk for å trenge seg sammen med ungdommene i storsalen på Utøya fredag for å høre på Gro Harlem Brundtland. Lørdag skulle han ha vært tilbake for å grille pølser sammen med AUFerne fra Buskerud. På vei hjem fra Utøya fredag ettermiddag fikk han meldingen som endret alt.
Direkte henvendt til familiene til de to døde to jentene, Modupe Ellen Awoyemi (15) og Sharidyn Svebakk-Bøhn (14), forklarte han hvor trist det hele var.

Del på Facebook

- Vi gråter for og med dere. Vit at et helt parti, en hel bevegelse, en hel by, et helt folk står bak. Sammen skal vi gjøre alt for at minnet om Sissi, Ellen og alle de andre ikke skal bli borte, sa Micaelsen.

Stappfullt

Det ble en fin og verdig minnegudstjeneste i Bragernes kirke søndag. Kirken var fylt til siste benkerad – det var kun ledige plasser på bakerste benk på galleriet. Allerede klokken ti begynte det å fylles opp ved kirketrappen.

Gjennomgangstonen for hele gudstjenesten var å minnes og sørge over de seks fra Buskerud som ble drept i terroraksjonen i Oslo og på Utøya. Spesielt ble det lagt vekt på de to unge jentene fra Drammen som begge har tilknytning til Bragernes kirke, og skulle sammen på konfirmasjonsleir neste uke. Begge familiene til de to jentene var til stede under gudstjenesten.

Samtidig var minnegudstjenesten en understreking av at det ikke er hatet som vinner fram, men kjærlighet, omsorg, åpenhet og det sterke ønsket om med demokrati. Foruten Micaelsen var det også hilsener fra fylkesmann Kirsti Kolle Grøndahl og leder i Buskerud Innvandrerråd Bijan Gharankhani.

Skriv din kondolanse her

Prost Øystein Magelsen som holdt en vakker preken der han tok utgangspunkt i det godes muligheter. For søndagens bibelord fra 5. Mosebok: “Se, i dag har jeg lagt fram for deg livet og det gode og døden og de onde. Velg da livet…”

Hele prekenen til prosten kan du lese som kronikk i Drammens Tidende mandag.

Artikkeltags