Tok farvel med Sissi

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

I Sharidyn Svebakk-Bøhns (14) begravelse var ingen seter tomme da sørgende kledd i hvitt tok et siste farvel.

DEL

DRAMMEN/ØVRE EIKER: Sissi, som hun er mest kjent som, ble offer for terroren mot Utøya 22. juli i år.

Del på Facebook

- Å miste deg er det hardeste jeg har opplevd. Jeg savner deg hver dag, sier Vanessa Svebakk. For en fullsatt Bragernes kirke leste hun opp sitt siste brev til datteren Sharidyn.

Sharidyn var en stor fan av Drammensbandet Donkeyboy. Under begravelsen fredag ble det fremført en innspilling av «Sleep in Silence» som bandet hadde laget til ære for Sharidyn som en siste hilsen. Flere av medlemmene i bandet var tilstedet i Bragernes kirke fredag.

14-åringen ble det yngste offeret for terroraksjonen på Utøya.

Roser var gjennomgangstema i bukettene og kransene som lå ved båren, og oppe ved alteret sto et bilde av den unge jenta. Blant dem som var kommet til Drammen for å hedre Sissis minne, er tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland.

- Sharidyn var en modig jente med omsorg for andre, sa en gråtkvalt Gro Harlem Brundtland i sin minnetale.

Brundtland besøkte selv Utøya like før terroraksjonen som kostet 69 leirdeltakere livet. Etter å ha holdt innlegg for de engasjerte ungdommene i striregnet gikk Sharidyn opp og snakket med Brundtland.

- En dag fylt med glede og engasjement ble brått snudd om til noe uhyggelig, uvirkelig og meningsløst. Tapet av et ungt menneske gir ingen mening, det har jeg selv erfart, sier Brundtland.

Gledet seg til sommerleir

Sissi, som fylte 14 år kun få dager før hun dro til Utøya, var med på sin første sommerleir med AUF. Etter Utøya ventet konfirmasjonsleir for åttendeklassingen, som ble drept idet hun sto på terskelen til voksenlivet.

Selv om hun var blant de yngste som deltok på Utøya-leiren, hadde Sissi allerede vært med i ungdomspartiet en stund og gjort seg bemerket.

- Hun gledet seg til å reise til Utøya. Hun var utålmodig etter å få gjort ting, og det engasjementet vil vi ta med oss videre, sier Eivind Knutsen i AUF.

LES OGSÅ: Alt om terrorangrepene mot Norge 22. juli.

Artikkeltags