– En novise på Stortinget

Så fornøyd ble Kristin Ørmen Johnsen etter hvert som de solide tallene fra Høyre viste seg på partiets valgvake.

Så fornøyd ble Kristin Ørmen Johnsen etter hvert som de solide tallene fra Høyre viste seg på partiets valgvake. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

– Jeg blir en novise på Stortinget, men fordelen med å være nybegynner er at jeg kan se på ting med nye øyne.

DEL

Høyskolerektor Kristin Ørmen Johnsen (60) fikk sin plass på Stortinget da Høyre gjennom gårsdagens brakvalg gikk fra to til tre representanter fra Buskerud.

Tidlig tirsdag morgen har hun fordøyd spenningen og jubelscenene fra valgkvelden, men ønsker ikke å snakke om en mulig fremtidig plass i Erna Solbergs regjering.

– Jeg er forberedt på at det blir spekulasjoner om dette, men vil ikke kommentere det nå, sier Ørmen Johnsen til dt.no.

På jobb

Tirsdag har Ørmen Johnsen fått utsatt jobbstart til klokken 10.00. Oppgavene står i kø før hun etter hvert må søke permisjon for å ta plass på Stortinget.

– Jeg vil jobbe som normalt minst ut september. Jobben som rektor ville uansett vært over for min del 1. januar 2014. Etter det skulle jeg over i andre arbeidsoppgaver. Nå blir det ut av høyskolen en periode.

–  Nå vet jeg hva jeg skal gjøre de fire neste årene, smiler Kristin Ørmen Johnsen, som gleder seg til å representere Buskerud på Stortinget.

– Jeg er opptatt av så mye som jeg kan trekke med meg inn i arbeidet på Stortintget. Jeg er opptatt av helse og utdanning. Jeg har erfaring fra kommunal, og jeg har gjennom jobben som høyskolerektor jobbet tett opp mot næringslivet.

Arbeidserfaring

– Og - jeg er glad jeg har arbeidserfaring. Det kan bli nyttig, nå som mange som velges inn på Stortinget mest har en ren politisk bakgrunn, sier Ørmen Johnsen.

Hun gleder seg over at hennes gode bekjente, Erna Solberg, langsomt har jobbet Høyre opp til et slikt valgresultat som det ble mandag kveld.

SE VIDEOFRA HØYRES VALGVAKE:

 

Motvind til medvind

– Jeg har vært i politikken, og i Høyre, siden jeg var 15 år. Jeg har opplevd kraftige nedturer med partiet, og derfor ble mandagskvelden en lang opptur. Det er en deilig følelse at hardt arbeid langsomt endrer motvind til medvind, sier Ørmen Johnsen.

LES OGSÅ: Den nye Buskerud-benken

LES OGSÅ: Disse tre kan få telefon fra Erna

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken