DRAMMEN: Valginnspurten er i gang, og fredag ettermiddag møttes Høyre-ordfører Tore Opdal Hansen og Aps ordførerkandidat Masud Gharahkhani til duell i Mediehuset Drammens Tidende. De hilste stramt og smilte nervøst, skyllet strupen med vann og testet stemmebåndene med småprat.

Allerede før kameraene var skrudd på forsøkte ordfører Tore Opdal Hansen seg på en finte.

- Jeg ser du skal ha bybane. Det blir mye spor som skal legges. Den skal gå i Elveparken, ser jeg.

Masud Gharahkhani lukket ørene, og kjørte på med hjertesak nummer en: Eldreomsorg.

Del på Facebook

Flere sykehjemsplasser

Han og Ap har varslet at om de får makten i det nye bystyret vil de bruke de 85 millioner kraftkronene i utbytte fra EB til å bygge nye sykehjemsplasser.

- Vi vil bygge sykehjem fremfor nye parker, sa Gharahkhani, med klar adresse til Høyre-ordføreren.

Opdal Hansen på sin side mener Ap ikke har mer penger å rutte med enn Høyre, og tror Ap er nødt for å gi etter for SVs krav om eiendomsskatt dersom de skal klare å oppfylle løftene sine.

- Ap har ikke fem flate øre mer enn Høyre, hvis de da ikke skal gi etter for press fra SV og innføre eiendomsskatt, utfordret Opdal Hansen med.

Gharahkhani viste på sin side til at Ap alltid fører en ansvarlig politikk, og at han satser på økte overføringer fra den rødgrønne regjeringen.

- Jeg stoler på Jens, sa han.

Kritiserte Høyres ti-punktplan

 For en uke siden, etter at Drammens Tidende har satt fokus på manglene i byens eldreomsorg, lanserte Høyre en ti-punktsplan for en bedre eldreomsorg.

- Det skal være trygt å bli gammel i Drammen, understreker Opdal Hansen.

Men Gharahkhani er lite imponert.

- Mens Opdal Hansen har skrevet ti kulepunkter fra sitt kontor i rådhuset som ikke fører til noen endringer, har jeg lyttet til innbyggerne. De vil ha flere sykehjemsplasser og eldrekafeer, og det vil vi gjøre noe med, sier ordførerkandidaten til Ap.

Dementi

Dette får Opdal Hansen til å be om å få komme med et dementi.

- Ti-punktsplanen er er ikke skrevet av meg alene, men er forankret i Høyres ledelse, påpeker han.

- Men det er ikke ledelsen i Høyre man bør høre på, men heller lytte til eldrerådet, avbryter Gharahkhani.

Opdal Hansen skyter tilbake.

- Jeg setter stor pris på at Gharahkhani ikke tillegger meg noe jeg ikke står for og ikke beskylder meg for noe jeg ikke har gjort, sier Opdal.

De to kamphanene blir til slutt enige om at engasjementet og ønsket om å løfte eldreomsorgen lover godt for de neste fire årene.