OSLO/DRAMMEN: - Hei, det er Jens. Jeg ringer for å si at jeg følger spesielt med Masud i Drammen. Det blir et spennende valg. Masud er en politiker jeg har stor respekt for, sier Jens Stoltenberg på telefon søndag formiddag, mens Gharahkhani lytter med i den andre enden.

Del på Facebook

Samtlige partier er i valgkampinnspurten. Lørdag formiddag hadde samtlige lokale partier stands rundt omkring i fylket. Noen fortsatte med husbesøk, postkasseaksjoner utover dagen. Venstre haddde attpåtil nattstands fra kl. 22 lørdag kveld.

Også statsministeren har hatt et hektisk valgkampprogram den siste tiden med besøk landet rundt. Det fortsatte altså søndag formiddag med direkte telefoner fra Jens i kommuner de tror det trengs.

LES OGSÅ: Jens på besøk i Drammen.

- Slitsomt

På det som er en valgdag i Drammen var det lite partipolitikk og mye personskryt som sto på agendaen. Statsministeren vil vise at Gharahkhani kan bli viktig for byen.

- Masud er en kombinasjon av en jordnær og visjonær politiker. Han nøler ikke å ta kontakt direkte med regjeringsapparatet i viktige saker. Han er en sta og pågående politiker. Det er bra for Drammen og slitsomt for oss, sier Jens og hinter til at et et AP-styre i Drammen kan ha sine fordeler når man har en AP-regjering.

Les DTs valgblogg.

- Hvor stor tro har dere egentlig på han? Målinger viser at de borgerlige fortsatt står støtt i Drammen?

- I den siste målingen jeg kjenner til hadde Ap 36,9 prosent oppslutning. Et flott tall, forresten. Det viser at Arbeiderpartiet har fremgang. Det har vi overalt. Vi vil gjøre et best mulig valg i Drammen, sier Stoltenberg.

FØLG VALGKAMPEN PÅ DT.NO

Spesielt for Masud

- Skal du ta mange slike telefoner i løpet av dagen?

- Nå skal jeg ut å drive valgkamp i Oslo, jeg kommer meg dessverre ikke til Drammen, derfor ringer jeg istedet. I tillegg håper jeg å snakke med Rita Otervik i Trondheim i løpet av dagen, sier Stoltenberg.

LES MER: Topplistene i Drammen i åpen debatt.

Selv var Gharahkhani ydmyk til valgkampstuntet fra statsministeren. Nå vil han oppfordre folk til å bruke stemmeretten.

- Det handler om å gå ut å stemme. I Drammen teller hver eneste stemme, sier han.

SE VIDEO: MASUD OG TORE O. I ORDFØRERDUELLEN: