DRAMMEN: På Åssiden Videregående for ti år siden falt det beryktede slaget. Martin Schanche fika til Torgeir Michaelsen under skoledebatten, og til nå er klippet sett over hundre tusen ganger på youtube.

Det ble ingen Schanche og Michaelsen-reprise i Drammenshallen mandag, da politikerne nok en gang var samlet for en opphetet skoledebatt.

Pernille Ågedal og Thanh Nguyen var to av mange hundre elever som fulgte skoledebatten.

– Jeg har lyst til å være med å påvirke når jeg har muligheten til det, så stemme skal jeg, men jeg vet ikke helt hvem jeg skal stemme på, sier Pernille.

Thanh mener at skoledebatten er en fin måte å få bedre oversikt i det politiske landskapet.

– Politikerne mener så mye forskjellig, så jeg syntes det er vanskelig å henge med rett og slett. Derfor tenkte jeg å bruke dagen i dag til å få en bedre oversikt over hva de ulike partiene står for.

SE VIDEO: (Artikkelen fortsetter under videoen)

Fortsatt usikre

Det å kunne være tydelig og ha evnen til å apellere til unge velgere viste seg å være viktig. Temaene som ble debattert var skole, utdanning og innvandring, temaer som kanskje ofte engasjerer unge velgere. Da Drammens Tidende møtte Pernille og Thanh igjen, etter debatten, var de fortsatt ganske usikre.

– Hvis jeg skal være ærlig, syntes jeg det var for få temaer. Skole, innvandring og miljø var liksom ikke nok. Også var de veldig opptatt av å kritisere hverandre, så det kom ikke tydelig nok frem hva de forskjellige partiene sto for, sier Thanh.

Pernille syntes debatten var lærerik:

– Jeg tok en test på nettet her om dagen, og da fikk jeg et helt annet parti enn hva jeg hadde planlagt å stemme. Da jeg tok testen fikk jeg Venstre, men jeg er ganske enig i Høyres skolepolitikk og skattepolitikk, og jeg synes Sandøy gjorde et bra inntrykk. Alt i alt syntes jeg debatten var svært lærerik, men jeg er fortsatt ikke sikker på hva jeg skal stemme.

Pernille og Thanh er fortsatt usikre, men noen av partiene har de hvert fall eliminert.

– Jeg skal hvert fall ikke stemme kystpartiet, sier Thanh. Og jeg har utelukket SV, sier Pernille.

– Han brukte altfor mye av tiden sin på å kritisere Høyre. Jeg fikk ikke noe inntrykk av hva SV egentlig mente, sier Pernille.

LES FLERE VALGNYHETER PÅ DT.NO