Wold klar for kamp

Morten Wold jubler  på Frps valgvake.

Morten Wold jubler på Frps valgvake. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Frps 2. kandidat i Buskerud, Morten Wold, kjemper om plassen på Stortinget med Laila Gustavsen og Christopher Wand, men har ikke tenkt noe på morgendagen.

DEL

DRAMMEN: På Frps valgvake på Z er stemningen spent. Partiet går for første gang mot regjeringsmakt, men mye kan enda skje.

I Buskerud knyttes det mest spenning rundt Morten Wolds kamp for plass på tinget.

NRK og NTB sin prognose klokken 21.00 viser 19,6 prosent til Frp i Buskerud. På Frps valgvake var det full jubel da de første prognosene og valgdagsmålingene kom.

Dermed kan det se ut som Morten Wolds stortingsplass er sikret.

– Det er helt strålende hvis det stemmer. Dette er en veldig god måling for oss, og dersom vi får en oppslutning på 16-17 prosent nasjonalt  vil styrkeforholdet mellom oss og Høyre gi oss større gjennomslagskraft i regjeringsforhandlingene, sier Wold.

Wold  har vært inne på de fleste nasjonale målinger det siste halvåret, men ønsker ikke å ta noe på forskudd.

– Jeg har hele veien sagt at jeg har ingen plass å miste, bare en plass å vinne. Jeg har bare hatt fokus på valget og ikke tenkt noe videre enn det. Men skulle det gå dårlig, har jeg en spennende jobb i Frps stortingsgruppe å vende tilbake til, sier Wold fra Modum.

LES OGSÅ: Slik følger du valget på dt.no 

– Tusen takk

Mens prognosene tikker inn, blir stemningen bedre og bedre på Frps valgvake på Z i Drammen.

– Vi har gjort et veldig bra valg. Og det ser ut som om Buskerud ligger 2,5 prosent over Frp på landsbasis, vi ligger på 18,6 prosent på målingene. Så tusen takk, alle sammen, sa valgkampleder Jon Helgheim i Buskerud Frp til de 70 fremmøtte på Z.

Ulf-Erik Knudsen gir seg på Stortinget, men kommer med følgende råd til Siv Jensen før regjeringsforhandlingene:

– Jeg tror det blir viktig at vi får gjennomslag for samferdsel og innvandringspolitikken. På noen områder er også Høyre enige med oss, som for eksempel ved en styrking av politiet, sier Knudsen.

16–17 prosent

Han tror partiet vil krype opp mot 16–17 prosent i Buskerud. Ved forrige stortingsvalg gjorde Frp et brakvalg - partiets beste i Buskerud gjennom tidende - med 25,1 prosent.

– 16-17 prosent bør vi være fornøyd med, sier Wold.

– Er du nervøs?

– Jeg er ikke så veldig nervøs. Det har vært morsomt, intenst og jeg er glad det snart er over. Men det viktigste gjenstår, sier Wold, før han i talen til Frp-kollegene legger til:

– Det kribler i magen, og når du har så stor mage som meg, da er det klart man merker det.

Rytman er safe

Jørund Rytman kan 99,9 prosent sikkert feire en ny periode på tinget, men er klar på at han er lysten på regjeringsmakt.

– Det er viktig at jeg får med meg Morten Wold. Det er mange fylker som er jevne, så det blir spennende å ha kontakt med folk i andre fylker utover, sier Rytman.

SE VIDEO: En stemningsrapport fra Frps valgvake

 

LES FLERE SAKER OM STORTINGSVALGET 2013

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken