Mye snø på plenen? Mer skal det bli

SNØRIK VINTER: Dette bildet ble tatt i Vestskauen i januar. Siden den gangen har det kommet mye mer snø.

SNØRIK VINTER: Dette bildet ble tatt i Vestskauen i januar. Siden den gangen har det kommet mye mer snø. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Trodde du at vinteren begynte å miste piffen nå når temperaturene har begynt å stige? Å nei da – i dag kommer det påfyll med snø.

DEL

DRAMMEN: Den verste sibirkulda har sluppet taket – det sørger skydekket for, men ikke ta det som et vårtegn. For vinteren fortsetter så langt meteorologene kan se på sine prognoser.

– Det kommer nok litt snø over drammensområdet i løpet av mandagen, sier statsmeteorolog Eldbjørg Moxnes til Drammens Tidende.

Men de store mengdene er det ikke snakk om – kanskje en tre-fire centimeter. Og utover i uka skal du ikke la deg overraske om det faller ytterligere noen snøfjoner.

Og skal vi tolke langtidsvarselet til yr.no - som riktignok er usikkert - så skal det lave ned neste helg. 10-15 centimeter med snø kan vi får da om varselet slår til.

Vinteren nekter rett og slett å gi seg i år.

Kaldluft på vei

– Det er den standhaftige, nordøstlige vinden som har skylda. Den tar med seg kaldluft, og det kommer den til å fortsette med, sier Moxnes.

For drammensområdets del betyr det nok en uke med temperaturer under frysepunktet.

– Det ser ut til å bli rundt 6–7 kuldegrader om natta og 2–3 om dagen. På grunn av skyene klarer heller ikke sola å bikke dagtemperaturen over på plussiden, sier meteorologen.

Men hva skal til for å endelig få vårfølelsen da?

– Da må vinden snu. Når den endelig får snudd på sørlig retning, vil varmegradene komme krypende. Om sola i tillegg titter fram, så blir det nok fart på snøsmeltingen, sier Moxnes.

Et blikk på meterologenes målestasjoner i distriktet viser at sønnavinden skal få noe å bryne seg på. På Berskog i Drammen ligger det nå 50 centimeter snø, mens Konnerud kan skilte med 96 cm.

Mest finner vi på Lauvkollmyr i Sande, der det ligger hele 162 centimeter snø på flatmark. Mye tyder på at skiføret der vil holde seg til 17. mai. Minst.

Kanskje vår i påsken

Men når meteorologene på Blindern titter på langtidsprognosene er det lite trøst å hente for vårhungrige nordmenn.

– Kanskje nærmere påske, er Moxnes' beste tips.

For orden skyld: Påsken er i år i månedsskiftet mars/april...

Artikkeltags