DRAMMEN: Det melder Dagsavisen Fremtiden torsdag kveld.

For drøyt to uker siden meldte Drammens varaordfører på Facebook at han ønsker seg en pause fra alle sine verv politikken. Fram til nå har det vært uklart nøyaktig hvor lenge Gilani ønsker permisjon, men torsdag kom det altså fram at pausen i det minste varer fram til slutten av september.

– Jeg tar i første omgang permisjon ut september, også får vi se an om jeg fortsatt har lyst til å være hobbypolitiker. Det er fullt mulig permisjonen blir lenger også, sier han til Dagsavisen Fremtiden.

Varaordføreren sier til avisen at søknaden skal sendes til ordføreren fredag morgen.

Siden Gilanis permisjon ikke varer ut hele perioden han er valgt for, mister Venstre sin plass i formannskapet til Høyre, siden Venstre og Høyre har felles varaliste. Det betyr at Fredrik A. Haaning (H) rykker opp som fast formannskapsmedlem i Gilanis permisjonstid.

Det betyr også at Venstre mister varaordføreren, siden en settevaraordfører må velges blant formannskapets medlemmer.

Eidi Ann Hansen er Venstres leder i bystyregruppa mens Gilani har permisjon.

I Facebook-innlegget Gilani la ut 30. april sto det blant annet at «Det siste året har vært tungt å bære på grunn av flere mediesaker med fokus på meg som person og min nærmeste familie som er min kone og våre to barn.»

Varaordføreren har fått mye medieomtale på grunn av byggetiltak på eiendommer han har eid.

– Det er en helhetsvurdering. Vi er hobbypolitikere, og dette går veldig hardt innover meg. Jeg også har to ungdommer i huset på tolv og 13 år. Dette har gått utover både kona og mine to barn. Jeg føler det var viktig å ta den permisjonen nå, sa han til Dagsavisen Fremtiden i etterkant av Facebook-annonseringen sin 30. april.

LES OGSÅ: