Derfor er Ypsilon rosa

ROSA: Ypsilon er lyssatt i rosa om dagen.

ROSA: Ypsilon er lyssatt i rosa om dagen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Eiffeltårnet, operaen i Sydney og Det hvite hus er noen av landemerkene som tidligere har lyst i rosa i oktober. Nå er det Ypsilons tur.

DEL

DRAMMEN: Slik har du ikke sett Ypsilon før. Det er nemlig første gang at den belyses i rosa, og slik vil det etter planen være i hele oktober.

Det er nemlig Rosa sløyfe-aksjonen som har fått ja fra Drammen kommune til å sette rosa fargefiltre foran lyskasterne som normalt belyser Ypsilon med vanlig hvitt lys. 

Tidligere år har Sankt Hallvards brønn på Bragernes torg hatt rosa belysning i oktober, men i år har for første gang også Ypsilon blitt lyssatt i rosa.

LES OGSÅ: – Det var nesten som om kroppen stoppet opp

Kjente landemerker og bygninger

Rosa sløyfe-aksjonen er et samarbeid mellom Brystkreftforeningen og Kreftforeningen.

– Målsettingen med å lyse opp kjente landmerker og bygninger i rosa er å minne folk om at oktober er en internasjonal måned for fokus på brystkreft, sier aksjonsleder i Rosa sløyfe-aksjonen Marit Sophie Egge.

LES OGSÅ: Nå farges landet rosa

I godt selskap

Blant de internasjonale landmerkene og bygningene som har vært lyst opp tidligere år er det hvite hus, Eiffeltårnet, Det skjeve tårn i Pisa og Operaen i Sydney.

– Så vi kan trygt si at Ypsilon er i godt selskap, sier Anne Sophie Egge.

Minst ett i hvert fylke

Målsettingen her hjemme er at det skal være minst ett slikt rosa lysettingsprosjekt i hvert fylke nå i oktober, men ifølge aksjonslederen er det flere enn det. Her i Buskerud nevner hun Oppgangssaga i fossen i Hønefoss. Og fra tidligere har altså Sankt Hallvards brønn vært opplyst i rosa.

I Hedmark nevner hun også Kolomoen bru over E6 syd for Hamar, og i Kristiansand har kulturhuset Kilden fått rosa drakt.

Her kan du lese hva som skjer i oktober, i regi av Rosa sløyfe-aksjonen.

Artikkeltags