Drammens engleskole

Fra Nederland. Det var dette huset som overbeviste Johan Boswinkel om å flytte skolen Health Angel Academy fra Nederland til Drammen.

Fra Nederland. Det var dette huset som overbeviste Johan Boswinkel om å flytte skolen Health Angel Academy fra Nederland til Drammen.

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

En skole med englenavn og studier om kroppens lys har inntatt byen.

DEL

DRAMMEN: For mange vekker nok et navn som Health Angel Academy assosiasjoner til motorsykler eller kronprinsesse Märthas engleskole. Men den private skolen i Drammen tilbyr verken motorsykkelturer eller englesnakk, men derimot muligheten til å ta bachelor- og mastergrad i en alternativ behandlingsform kalt biofotonterapi.

Biofotonterapi tar utgangspunkt i en idé om lysfotoner i kroppen. Lysfotonene gjør at kroppen utstråler lys, og behandlingen bruker variasjoner i kroppens lys til å finne årsaken til sykdommer.

LES OGSÅ: Prost forsvarer englefokus

Studenter på 80

Drammen er blitt en het studieby de siste årene. Health Angel Academy representerer i den sammenheng et noe annerledes studietilbud, og det kan nok trygt sies at det ikke er den brede unge masse med fersk artium som er målet for rekrutteringen til skolen. Her har de yngste studenter rundet 30, mens de eldste studentene allerede har feiret 80 år.

– De fleste av våre studenter er tidligere pasienter, som etter å ha blitt friske ønsker å lære mer om denne behandlingsformen, forteller Johan Boswinkel, leder og skaper av skolen.

Skolen har utdannet 65 bachelorer, mens totalt 20 studenter fra forskjellige europeiske land er i gang med sin mastergrad.


LES OGSÅ: Live Dybendal driver egen engleskole

EU-støtte

Boswinkel flyttet for tre år siden sin praksis og skole fra Nederland til en flott gul bygning i Nedre Storgate i Drammen.

Studietilbudet er en del av et EU-støttet europeisk samarbeid hvor 35 universiteter er representert, og undervisningen til mastergraden gjøres i samarbeid med Universitetet i Graz.

– Skolen her i Drammen er den første og eneste i verden som underviser i denne behandlingsformen på engelsk, sier Boswinkel.

LES OGSÅ: - Monarkiet svekkes ikke av engleskole

Alternativt

Bachelorutdannelsen gir studentene innføring i biofotonbehandling, mens mastergraden er noe bredere, med innføring i både tradisjonelle og alternative forståelser og viten om helse.

– Jeg forstår godt at det kan virke veldig alternativt for mange. De som kommer til oss for behandling har imidlertid ofte prøvd alle mulige behandlinger i det regulære helsevesen, uten virkning, og opplever at de får hjelp her, sier Boswinkel, som opplever nordmenn som åpne for det alternative.

– Nordmenn er veldig åpne for alternative behandlingsformer, mer enn i resten av verden. Det har kanskje noe med deres nærhet til naturen å gjøre, sier nederlenderen.

Artikkeltags