Helga blir solrik og varm, men regn og torden truer

Larkollen  20180526.
Mange lar seg friste til forfriskende bad i sjøen i det varme sommerværet.
Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Larkollen 20180526. Mange lar seg friste til forfriskende bad i sjøen i det varme sommerværet. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Helgen byr på sol og fine dager, men også regnbyger og torden.

DEL

Juli startet kjølig og endte med tropevarme. Både kulde- og varmerekorder ble slått, mens vi nå er over på litt mer typisk norsk sommervær.

I sør kom gråværet brått på i starten av uken, men helgen kommer med fint sommervær særlig i Sør-Norge.

Meteorologisk Institutts oversikt viser mye sol og temperaturer som igjen nærmer seg 30-tallet særlig lørdag. Vi får nok ikke en ny tropehelg, men meteorologene forteller om fine dager, dog med noe skyer og regnbyger.

Mot 30 grader

Isak Slettebø, meteorolog ved StormGeo forteller også om høye temperaturer - særlig i oslo-området og litt nordover. Her kan gradestokken vise godt over 25 og kanskje omkring 27 til 28 grader lørdag. Vestlandet får det litt kjøligere enn Østlandet, men holder seg ifølge Storm-meteorologen trolig over 20 grader lørdag, mens det synker litt søndag. I Øst-Finnmark ligger temperaturene på omkring 7 til 8 grader, mens resten av Nord-Norge ligger å vipper rundt 15.

- I Sør har vi en varmluftsboble som gir varmere vær hos oss enn for eksempel hos svenskene, forteller Slettebø.

Byger og torden

Både lørdag og søndag starter spesielt fint på Østlandet, mens det kan skye litt til på ettermiddagene. Da kan også regnbygene komme og Meteorologisk Institutt har sendt ut gult farevarsel om kraftige regnbyger med torden i Buskerud, Vestfold, Telemark og Agder søndag ettermiddag og kveld.

Og det gjelder å nyte det varme været i sør nå, for til uken blir det kjøligere, melder Meteorologisk Institutt på Twitter.

Artikkeltags