Åtte nye hunder er blitt syke

Oslo 20190908. 
Bjarne Bergsjø forsker og leder ved bakteriologi laboratoriet ved Veterinærinstituttet på jobb søndag. Han analyserte prøver fra  hunder som man mistenker er rammet av den fortsatt ukjente sykdommen, som har ført til at flere hunder  har død de siste dagene. Minst 25 hunder er registrert døde i Norge etter å ha hatt blodig diaré den siste tiden.
Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix

Oslo 20190908. Bjarne Bergsjø forsker og leder ved bakteriologi laboratoriet ved Veterinærinstituttet på jobb søndag. Han analyserte prøver fra hunder som man mistenker er rammet av den fortsatt ukjente sykdommen, som har ført til at flere hunder har død de siste dagene. Minst 25 hunder er registrert døde i Norge etter å ha hatt blodig diaré den siste tiden. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Det er meldt om åtte nye tilfeller av syke hunder siden onsdag, opplyser Mattilsynet. En av hundene har dødd.

DEL

Det nye sykdomstilfellene er fra Buskerud, Vestfold, Trøndelag, Nordland, Troms og Finnmark, opplyser Mattilsynet.

Flere hunder er døde etter å ha hatt blodig diaré den siste tiden. Enda flere har fått symptomene. I flere av de obduserte hundene er det funnet bakteriene Providencia alcalifaciens og Clostridium ferfringens. Men ifølge Veterinærinstituttet er det foreløpig ikke klart om bakteriene er årsaken til utbruddet.

Hittil er det ikke funnet fellestrekk mellom tilfeller av syke hunder med tanke på alder, rase, foring, turområder eller kontakt med andre hunder. Det er ikke kjent om det er en sammenheng mellom dødsfallene.

De syke hundene har symptomer som oppkast, blodig diaré og redusert allmenntilstand. Mattilsynet anbefaler hundeeiere å ikke la hunden hilse på andre hunder.

Artikkeltags