Sju nye meldinger om syke hunder

Oslo 20190908. 
Bjarne Bergsjø forsker og leder ved bakteriologi laboratoriet ved Veterinærinstituttet på jobb søndag. Han analyserte prøver fra  hunder som man mistenker er rammet av den fortsatt ukjente sykdommen, som har ført til at flere hunder  har død de siste dagene. Minst 25 hunder er registrert døde i Norge etter å ha hatt blodig diaré den siste tiden.
Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix

Oslo 20190908. Bjarne Bergsjø forsker og leder ved bakteriologi laboratoriet ved Veterinærinstituttet på jobb søndag. Han analyserte prøver fra hunder som man mistenker er rammet av den fortsatt ukjente sykdommen, som har ført til at flere hunder har død de siste dagene. Minst 25 hunder er registrert døde i Norge etter å ha hatt blodig diaré den siste tiden. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Siden mandag har to nye hunder dødd av de pågående sykdomsutbruddet, ifølge Mattilsynet. Tilfellene er fra seks forskjellige fylker.

Fem øvrige hunder har blitt meldt syke, opplyser Mattilsynet i en oppdatering tirsdag. De nye tilfellene, som er meldt direkte til Mattilsynet, er fra Møre og Romsdal, Akershus, Sogn og Fjordane, Buskerud, Trøndelag og Aust-Agder.

Mattilsynet følger flere spor i samarbeid med Veterinærinstituttet for å finne årsaken. De anbefaler å begrense nærkontakt mellom hunder.

Den dødelige hundesykdommen begynte å spre seg i slutten av august. Det er påvist sykdomstilfeller over hele landet. Så langt har et tjuetall av de syke hundene mistet livet etter å ha blitt rammet av blodig diaré.

(©NTB)

Artikkeltags