Modum: Den snart tolv år gamle jenta har Aspergers syndrom, men har et ekstra godt teket på de firbeinte gjestene på BT Kennel på Øst-Modum.

Mange av kundene ber om at nettopp Britt Marit skal ta hånd om deres hund og betaler ekstra for at hun skal ta familiens kjæledegge på tur, avslører moren Marianne Fure.

Hun driver kennelen sammen med Kalle Fure, med god hjelp fra Britt Marit.


Her kan du lese om hunder som får seg en herlig sommerklipp hos frisøren.

Hundehotell i to etasjer

På det meste tar kennelen inn cirka 30 hunder samtidig. Når Drammens Tidende er der, er det 26 som har behov for pass, stell, vask og føning, mens eierne er på ferie.

Hundegårdene er fordelt på flere mindre bygg. I et eget fullisolert hus har de "hundehotell" i to etasjer.


Dette er BT Dyrepensjonat.


– I TV-såpen Hotel Cæsar ble det i vinter satt et håpløst søkelys på folk med Aspergers syndrom. De framsto som onde og vanskelige. Britt Marit er slett ikke slik, og hun er helt strålende, sier mor Marianne Fure.

Hundeharmoni

Drammens Tidendes utsendte blir med mor Marianne og Britt Marit opp til den største hundegården for å hilse på hundene. Desto nærmere vi kommer, desto mer høylytte blir de firbeinte.

Døren inn til hundene blir åpnet. Britt Marit går uredd inn og hundene blir plutselig helt rolige.

Uten høylytte ordrer som sitt, ligg eller kutt ut din.... setter hundejentene smidig på halsbånd på de tre hundene. Så bærer det ut på tur.


Les også: Drammensere vaksinerer seg selv og hunden mot flåtten.


Ikke et øyeblikk med stress og mas, alt skjer i harmoni og samspill.

Trår til i nødens stund

– Vi lar aldri Britt Marit ta førstekontakten med noen hunder. Det er mange gjengangere av hunder og da er vi helt trygge, forteller Marianne.


Hun pådro seg en nerveskade i et bein etter et uhell på håndballbanen, og har ikke vært veldig mobil en stund.


– Hadde vi ikke hatt Britt Marit til å ta et tak vet jeg ikke hvordan vi skulle klart oss. Hun står gjerne opp klokken 06 for å ta hånd om hundene, sier en meget stolt mor.

Valgets kval

– Når jeg gifter meg skal mannen min og jeg ta over kennelen. Da kan mor og far bo på gamlehjem, og bestemor flytte hjem til oss, sier Britt Marit.

– Så du har en kjæreste?

– Jeg vet ikke helt om jeg får bestemt meg, men det er to veldig kjekke gutter som jeg synes veldig godt om, sier hun litt blygt.

– Har du noe favorittdyr?

– Nei, egentlig ikke, alle er jo så søte. Forresten min egen "Aro" på to år er veldig spesiell, sier "prinsessen" på snart 12.

Denne debatten er forhåndsmoderert. Det vil derfor kunne ta noe tid før innlegget ditt blir pubilsert.