12 års fengsel for overgrep mot 49 jenter

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Lagmannsretten reduserte straffen fra 15 til 12 års fengsel for en 27-åring som er dømt for nettovergrep mot 49 jenter.

DEL

OSLO: Alle overgrepene skjedde via ulike chatte-kanaler hvor den nå dømte mannen hadde kommet i kontakt med til dels svært unge jenter. De fleste jentene er i alderen 12-15 år.

Disse ble manipulert til å sende ham nakenbilder og filme seksuelle handlinger de gjorde med seg selv, delvis under trussel om at tidligere tilsendte bilder ville bli offentliggjort på nettet eller sendt til familie og venner. 

Fire av forholdene falt inn under lovens definisjon av voldtekt, hvorav to gjaldt voldtekt til samleie.

19 av tilfellene er ifølge retten tilfeller av å forlede barn under 16 år til å utvise seksuelt krenkende eller annen uanstendig atferd under særdeles skjerpende omstendigheter.

18 tilfeller skal dreie seg om å tvinge eller forlede barn til samme forhold. Mannen er også dømt for 17 overtredelser av besittelse av barnepornografi. Mannen er også dømt for en rekke andre forhold.

Innrømmet alt

27-åringen fra erkjente det aller meste fra første stund. Da han møtte i tingretten i januar i år beklaget han handlngene sine og sa unnskyld til jentene. Selv om han erkjente straffskyld anket han straffeutmålingen på 15 år, fordi han mente at den var for streng.

I desember behandlet lagmannsretten anken, og de ga ham medhold i at dommen var for streng. De reduserte straffen fra 15 til 12 års fengsel.

I dommen går det frem at at 27-åringen fikk strafferabatt på i overkant av to års fengsel for å ha erkjent de straffbare forholdene. Han fikk også strafferabatt for lang saksbehandlingstid.

Det har ikke lykkes for Nettavisen å få kontakt med den domfeltes forsvarer Anders Green, eller statsadevokat Helene Holtvedt.

LES OGSÅ: Mannen som er tiltalt for overgrep mot 49 jenter: – Jeg klarte ikke slutte

Artikkeltags