Eivind Markhus lam av flåttbitt

Til ordet. Fra august skal Eivind Markhus sitte i et ekspertutvalg satt ned av Helsedirektoratet. Der vil han bidra med sine erfaringer etter at han ble bitt av flått og har fått påvist borreliainfeksjon. Her er han sammen med kona Lene.

Til ordet. Fra august skal Eivind Markhus sitte i et ekspertutvalg satt ned av Helsedirektoratet. Der vil han bidra med sine erfaringer etter at han ble bitt av flått og har fått påvist borreliainfeksjon. Her er han sammen med kona Lene.

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Siden 2000 har Markhus kjempet en lang kamp mot helsemyndighetene grunnet feilbehandling. Nå får han muligheten til å bli hørt.

DEL

DRAMMEN: – Endelig får jeg mulighet til å påvirke på det høyeste nivået i Helse-Norge, sier Eivind Markhus.

Han har blitt valgt inn i et ekspertutvalg som skal vurdere hvordan diagnostikk og behandling av borreliose skal gjennomføres i Norge.

Les om at stadig flere i Drammen vaksinerer seg mot flåtten.

Utvalget, som er satt ned av Helsedirektoratet på oppdrag fra Helse- og omsorgsdepartementet, skal blant annet gi sin anbefaling om når det skal vurderes borreliose, om diagnostikken og om behandlingen som bør gis.

Forventer motgang

I 2000 ble Markhus bitt av flått.

Hvordan kan du kan beskytte deg mot flåtten.

Den tidligere aktive Strømsgodset-spilleren ble lenket til rullestol og har siden da møtt mye motgang i sin kamp mot staten for feilbehandling.

Han regner ikke med noe mer medgjørlighet blant medlemmene i ekspertutvalget som er satt ned.

– Jeg kommer til å møte politikere, leger, forskere, representanter fra folkehelsen og helseforetakene. Noen av disse er personer som var involverte i rettssaken og trodde ikke på at jeg hadde borrelia, sier Markhus.

Fra august kan han endelig få dele den informasjonen han sitter på med innflytelsesrike mennesker.

– Jeg har dokumentasjon på at testing av borrelia er for dårlig og at behandlingsprosedyrene har klare mangler, sier Markhus.

DNA-bevis

Bakgrunnen for at ekspertgruppen er satt ned er et brev til helseministeren og oppslag i media som tyder på at det er behov for å legge nasjonale føringer for diagnostikk og behandling av borreliose.

En rapport forventes å foreligge i oktober og skal legges til grunn for fremtidig diagnostikk og behandling av borreliose i helsetjenesten.

I mai i år tok Markhus nye prøver i USA og Norge.

– Disse ble positive så jeg gleder meg til å legge fram DNA-beviset mitt, sier Markhus.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken