- En umenneskelig situasjon

Lier-ordfører Helene Justad tar til motmæle mot Ap-nestleder Helga Pedersen.

Lier-ordfører Helene Justad tar til motmæle mot Ap-nestleder Helga Pedersen.

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Ordfører Helene Justad (H) i Lier kommune sier de ansatte har opplevd presset fra Martin Kolberg som en svært tøff situasjon, både fysisk og psykisk.

DEL

LIER: I dagens avis skriver Drammens Tidende at Ap-toppen Martin Kolberg forsøkte å påvirke både kommuneadvokaten og rådmannen i Lier, da kommunen anmeldte datteren for bedrageri.Ordfører Helene Justad (H) sier hun ble orientert om saken allerede da hun overtok ordførerkjedet for halvannet år siden. Hun har ikke vært involvert i saken selv, men forteller at de ansatte i administrasjonen har opplevd den som dramatisk.  

- Kolberg opplever dette på en måte, administrasjonen opplever det på en annen. Jeg synes det har vært trist å se hvordan denne saken har tært på dem, både fysisk og psykisk. De har blitt satt i en forferdelig og umenneskelig situasjon, og de har min uforbeholdne støtte, sier hun.

LES OGSÅ: Werp (H): - Helt uakseptabelt

Har fått støtte

Justad sier administrasjonen har fått bred politisk støtte hele tiden mens saken har pågått.  

- Administrasjonen har holdt politikerne godt orientert, og det har vært en felles politisk støtte til hvordan de har håndtert saken, sier ordføreren.

Justad vil ikke gå mer direkte inn i saken, men sier hun synes det er trist hvis Kolberg har presset dem.

LES OGSÅ: Derfor ble Kolbergs stedatter anmeldt

Skeptisk til maktbruken

- Det er noen prinsipper som kommer fram her. Hvordan burde politikere med stor makt utøve den? Når man er i maktposisjon, mener jeg at man ikke skal misbruke den for å oppnå egne fordeler, sier hun.

- Hvilke konsekvenser burde denne saken få?

- Jeg er ikke jurist eller domsmann, men synes sannheten skal komme fram. I tillegg mener jeg generelt at spesielt maktmennesker må ta innover seg og leve etter visse retningslinjer.

Til Drammens Tidende sier Justad at Lier er en del av Transparency Norge, en organisasjon som arbeider mot korrupsjon.

Spesialrådgiver Tor Dølvik i Transparency Norge mener det er viktig at politiet kommer til bunns i saken.

– Hvis det er sånn at man bruker sin posisjon til å påvirke en sak er ikke det riktig, men det er ikke sikkert det har skjedd her. Om det er vært utidig press fra en sentral rikspolitiker er vanskelig for oss utenfra å vurdere. Det vi er opptatt av er at kommunen griper fatt i uregelmessigheter og at saken blir etterforsket på riktig måte, sier Dølvik.

LES OGSÅ: Må etterforske på nytt

Artikkeltags