Gå til sidens hovedinnhold

- Er Gud sint på Norge?

Artikkelen er over 7 år gammel

Pastor Jan Hanvold, som står bak den kristne bevegelsen Visjon Norge, håper at «Guds ild vil frelse byer og bygder over hele landet» i kampen mot abort og motstandere av reservasjonsretten.

DRAMMEN: Pastoren og redaktøren vakte oppsikt med utsagnet på sin offentlige Facebook-profil torsdag, hvor han antyder at de to branntragediene er resultatet av Guds raseri over motstanden mot regjeringens forslag om reservasjonsretten mot å henvise kvinner til abort.- Gud er sint på Norge? Har du tenkt på disse tre brannene i løpet av en uke nå. Er det et tegn ifra gud om at vi i Norge må omvende oss? Eller er dette helt tilfeldig? Det er rart å se bilde av Erna Solberg på side 1 i VG, med overskrift 2 «Abort Opprør!» 165 av 187 ordførere sier nei til reservasjonsrett. Og over står det: Verste brann siden krigen: Brent til Jorden.

Pastor Hanvold har også tidligere fått oppmerksomhet etter å ha kalt naturkatastrofer for et tegn fra Gud.

LES OGSÅ: - Sykdom skyldes synd

- Blod på hendene

Hanvold er ifølge sin egen profil «en apostel og en mann med en ukomplisert kristen tro». Videre i innlegget skriver han imidlertid følgende:

- Når vi tenker på at de har drept minst 500 tusen foster i mors liv. Vet vi at vi har blod på hendene og dette blodet roper til Gud. (...) Skal vi tolke dette dit hen at vi står fram for en stor vekkelse som vil tenne Guds ild til frelse over byer og bygder her til lands. Jeg håper på det siste, at gud vil utøse sin ånd på en mektig måte over Norge, slik at hele bygder og byer blir berørt av Guds kraft.

Drammens Tidende har forsøkt å oppnå kontakt med Hanvold torsdag ettermiddag og kveld uten hell.

Les hele innlegget i sin helhet i bildet til høyre, gjengitt i en skjermdump fra Hanvolds facebookprofil.

LES OGSÅ: - Kristne underslår milliarder

Fotoboks brøytet i stykker

Kommentarer til denne saken