Et forbilde for byggebransjen

Gjermund Langslet, prosjektsjef for Papirbredden Eiendom (t.v.), daglig leder i Papirbredden Eiendom og FutureBuilts programleder Birgit Rusten er svært fornøyd med at over hundre personer fra byggebransjen dukket opp for å ta med seg erfaringer fra arbeidet deres med Papirbredden 2. Dette blir Norges første passivhus-kontorbygg.

Gjermund Langslet, prosjektsjef for Papirbredden Eiendom (t.v.), daglig leder i Papirbredden Eiendom og FutureBuilts programleder Birgit Rusten er svært fornøyd med at over hundre personer fra byggebransjen dukket opp for å ta med seg erfaringer fra arbeidet deres med Papirbredden 2. Dette blir Norges første passivhus-kontorbygg. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Det nye kontorbygget på Papirbredden slipper ut halvparten så mye klimagasser som andre kontorbygg. Ikke blir det så mye dyrere heller.

DEL

DRAMMEN: Seks etasjer over bakken, i den snart ferdigstilte Papirbredden 2, går over hundre representanter fra byggebransjen med oppmerksomme blikk.De er på befaring i det som vil bli det første passivhus-kontorbygget i Norge. Mens lange oppkveilede ledninger henger fra taket og håndverkerne jobber videre, går de besøkende fra rom til rom. De ser på løsninger og noterer seg nyttige tips bak øret. For Papirbredden 2 er et forbildeprosjekt, som fagmiljøet vil ta meg seg erfaringer fra.

SE ALLE BILDENE FRA NYBYGGET PÅ PAPIRBREDDEN HER

– Dette er det første passivhuset jeg er på befaring på. Miljøkrav kommer jo mer og mer, og utbyggerne stiller flere krav til oss som bygger, så dette er spennende, sier Kjetil Hafredal, prosjekteringsleder i entreprenørselskapet Betonmast.

– Her er det løsninger og erfaringer vi kan ta videre i våre prosjekter, legger han til.

LES OGSÅ: Studenthus kan være redningen

Klimavennlig

Når bygget står ferdig i mai i år, skal det gi plass til høyskolene i Buskerud og Telemark, i tillegg til Arbeidstilsynet og legemiddelselskapet MSD. De som skal bruke bygget vil kanskje ikke merke så mye til det, men det er store forskjeller på dette og andre kontorbygg. Det er energieffektivt, bygget med materialer med lavest mulig karbonutslipp og tilrettelagt for at folk skal komme seg dit på miljøvennlig måte.

– Vi har blant annet en egen sykkelgarasje, sier Gjermund Langslet, prosjektsjef for utbygger Papirbredden Eiendom.

Gjennom hele byggeprosessen har de samarbeidet med FutureBuilt, som jobber for å utvikle klimanøytrale byområder og arkitektur med høy kvalitet. FutureBuilts programleder Birgit Rusten er godt fornøyd.

– Bygget får halvert klimagassutslippene, uten betydelige merkostnader. Det er veldig bra, det, smiler Rusten.

LES OGSÅ: Nytt Papirbredden-bygg ferdig i 2012

Ikke mye dyrere

Når Papirbredden 2 står ferdig, vil det ha kostet ca. 190 millioner kroner å bygge, og ifølge daglig leder i Papirbredden Eiendom, Kirsten Heggelund, har det ikke blitt så mye dyrere å bygge det som passivhus.

– Det er ikke veldig mye dyrere. Når vi også får Enova-støtte er ikke kostnadene noe å bli skremt av, sier hun, og legger til;

– For leietakerne skal dette også bli rimeligere. Målet er at energikostnadene skal bli halvert.

LES OGSÅ: Alle Union-prosjekter fullføres etter planen

Artikkeltags