Europas største skipshandel

STYRER. Med en kontoransatt, styrer Sverre Thorsen Klevenberg Shipping Center i Rotterdam fra sitt kontor i Drammen sentrum. Sønnen Jørgen er daglig leder i Nederland. FOTO: LARS JOHNSEN

STYRER. Med en kontoransatt, styrer Sverre Thorsen Klevenberg Shipping Center i Rotterdam fra sitt kontor i Drammen sentrum. Sønnen Jørgen er daglig leder i Nederland. FOTO: LARS JOHNSEN

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Det er ikke det største selskapet i Buskerud, men Europas største skipshandel drives fra Drammen.

DEL

I Rotterdam i Nederland investerer nå Klevenberg Shipping Center 90 millioner kroner i et topp moderne lagerbygg. Dermed styrkes virksomheten til det som allerede er det største varehuset med varer og tjenester for skipsnæringen.
VIKTIGSTE HAVN. Rotterdam er Europas viktigste og travleste havn. Her går det flere tusen skip ut og inn av havnen hvert år. Og mange av skipene forsynes fra Klevenberg Shipping Center, som styres av Sverre Thorsen med familie fra Drammen.
I fjerde etasje over Nordea, med utsikt til Drammenselva holder Sverre Thorsen kontor. Han og broren Morten har nå solgt seg ut av Star Maling og Lakk, men Sverre Thorsen fortsetter som styreleder i Klevenberg Shipping Center der sønnen Jørgen er daglig leder.
LEVERER ALT. – Vi har nå investert i et nytt, stort lokale på til sammen 23 000 kvadratmeter. Vi leverer alt til skip, fra mat til maskindeler, sier Sverre Thorsen.
Økte krav fra skipseiere og rederier gjør at også skipshandlerne må utvikle og forbedre seg.
Ved sentret er det nå 85 ansatte. Familien Thorsen eier 91 prosent av aksjene mens ansatte eier resten.
kjøpte opp. Firmaet ble etablert i 1898, mens Sverre Thorsen kom inn i selskapet i 1980, og kjøpte hele selskapet i 1986. Veien er heller ikke så lang fra skipsmaling, som er en betydelig del av virksomheten til Star Maling til skipshandel.
En av grunnene til at Star Maling ble solgt, var at barna til de to brødrene ikke hadde interesse av å overta. Jørgen Thorsen (45) derimot har nå vært i Nederland i 20 år og leder skipshandelen der.
selvfinansiert. – Byggingen av de nye lokalene, som står ferdige neste år, har vi finansiert selv. Jeg er en nokså forsiktig investor, sier Sverre Thorsen.
Klevenberg Shipping Center oppnådde en omsetning på over 400 millioner kroner i fjor, men er likevel kun nummer 57 på listen over de 100 største selskapene i Buskerud.Artikkeltags

Kommentarer til denne saken