Øvre Eiker: I går var Arnt Hellik Letmolie og Ole Terje Letmolie i formannskapet for å presentere sin alternative plan for politikerne.

Etterpå kunne de jublende ta turen til Skotselv skole, for å ta en titt på tomta der det nye flerbrukshuset skal bygges. For nå går det mot både flerbrukshall, kafé, bibliotek og kunstgressbane.

kun idrettshall

– Det er en kjempedrøm som realiseres, stråler Arnt Hellik Letmolie i Skotselv grendeutvalg.

Og det er ikke uten grunn at de to brødrene jublet i går. For prosessen med å bygge et nytt flerbrukshus i Skotselv har vært en berg-og-dal-bane.

35 millioner kroner. Det er rammen. Ei arbeidsgruppe med representanter fra blant annet grendeutvalget, skolen, lag og foreninger satte opp ei ønskeliste. De ville ha et flerbrukshus med hall, bibliotek, kulturscene, kafé og kunstgressbane.

Svaret fra kommunen var nedslående.

Pengene ville bare rekke til en idrettshall og en gressbane til sjuerfotball.

Brødrene Letmolie, som begge har bakgrunn fra bygg- og anleggsbransjen, tenkte at det måtte være mulig å få mer ut av pengene. Politikerne ga dem frie tøyler til å presentere et alternativt forslag. Siden desember har de jobbet kvelder, helger og juleferie, for å få mest mulig for pengene. I går kom dagen da de skulle presentere det.

Og politikerne lot seg overbevise.

– Formannskapet er udelt positive. De har gjort en kjempejobb og kommet fram til en løsning vi syns er veldig bra. Politikerne var imponert over det kreative arbeidet grendeutvalget har gjort, oppsummerer Fjerdingstad etter formannskapsmøtet.
ferdig i 2011
Grunnen til at grendeutvalget har funnet penger til bibliotek, kafé og kunstgressbane i de nye planene, er at de har lagt opp til mye dugnadsarbeid. I tillegg har de kuttet ut noen av kommunens dyre løsninger, som glassfasade, kjeller under biblioteket og hems over. Underveis har de fått mye hjelp med regnestykkene av en prosjektleder, slik at det skal være realistisk å få det til med 35 millioner.
– Endelig er det lys i tunnelen. Dette betyr enormt mye for hele bygda, sier Arnt Hellik Letmolie.
De engasjerte brødrene skryter av samarbeidet med kommunen og håper det nå blir fart på sakene.
– Hvis alt går som vi håper, kan vi gå i gang med dugnaden i mai. Går alt på skinner, står hallen ferdig til skolestart 2011, sier de.