Åskollen Fotballklubb planlegger ølfestival i Glassverkethallen siste helg i september med tysk ompamusikk, sanger og begersvinging.
-Det er for å tjene penger. Det koster å drive idrettslag. Det er et alternativ til dugnad, samtidig som vi knytter bydelen til oss. Det er to fluer i ett smekk - inntjening og profil på fotballaget, sier nestleder i klubben, Bjørn Tore Nordal.

SKEPTISKE.Klubben har søkt om skjenkebevilling, men søknaden møter motstand. Både politiet og Senter for rusforebygging har festivalen i vrangstrupen.
-Det har i Drammen over tid vært dårlige erfaringer med skjenking til 18-åringer. Erfaringene kjennetegnes blant annet av vold og fyll. I et forebyggende perspektiv fraråder Senter for rusforebygging skjenkebevilling til arrangementet, skriver John Dutton i et notat. Politiet har de samme erfaringene med skjenking til 18-åringer.

Skepsis. -Vi er derfor skeptisk til at et idrettslag med begrenset erfaring og kunnskap om rus og arrangementer av en slik art gis anledning til å skjenke 18-åringer, skriver politiet i sin uttalelse. Nordal mener at motstanden mot festivalen skyldes en misforståelse.
-Vi vil ha høyere aldersgrense, gjerne 20 eller enda høyere, men det er ikke sagt noe om alder i søknaden. Det er min feil, jeg har ikke erfaring med slike søknader, sier Nordal. Med høyere aldersgrense skjønner han ikke at det kan være noe problem å arrangere festivalen.
-Jeg ser ikke problemet. Dette er for beboerne i bydelen, gjennomsnittsalderen vil sikkert være over 30 år, sier Nordal som synes det er ille hvis ølfestivalen går i vasken. De trenger penger til driften av fotballagene for senior og junior. Klubben driver ikke med barneidrett.

AVGJØRES 12. september. Dutton og politiets uttalelse er bare rådgivende. Bevillingsavdelingen i kommunen skal lage en innstilling, før saken endelig avgjøres av komiteen for byutvikling trolig den 12. september. Liv Kari Flaten i bygge- og bevillingsavdelingen hadde i går ettermiddag ikke anledning til å kommentere hva de vil anbefale.