Folkefesten som varmet

Folketorget.Det var stappfullt av folk på Drammens tusenårsstedet, Bragernes torg, nyttårsaften for å delta på vardetenning, fakkeltog og underholdning. (Foto: Rune Folkedal)

Folketorget.Det var stappfullt av folk på Drammens tusenårsstedet, Bragernes torg, nyttårsaften for å delta på vardetenning, fakkeltog og underholdning. (Foto: Rune Folkedal)

Av
Artikkelen er over 19 år gammel

-Jeg håper at barna får all den kjærlighet de trenger. Det er 10 år gamle Eline Simensen Hafskjolds tusenårsønske, fremført under folkefesten på Bragernes torg nyttårsaften.

DEL

Og der det var mer enn flammende taler og blafrende fakler som varmet.
For de var imponerende mange drammensere som lot seg lokke ut av godstolen i nærmere ti minusgrader en nyttårsaften ettermiddag. Noen tipper 1500, andre tror det var hele 3000 til stede på byens nye tusenårssted. Prosjektleder for tusenårsfeiringen i Drammen kommune, Ragne Buer, kan uansett bekrefte at det ble delt ut 1300 fakler som dannet et imponerende skue der de lyste opp toget over bybrua.
-Et praktfullt syn, uttalte ordfører Lise Christoffersen. -Svært hyggelig å se så mange drammensere, sa Jonas Fjeld. -Rett og slett rørende, konkluderte prosjektleder Buer, som sammen med resten av arrangementskomitéen fikk mye kritikk i forkant av festen som viste seg å bli en suksess til slutt.

Stjal showet

Det mest visuelt imponerende, etter fakkeltoget, sto Islandshest-foreningen «Hrimnir» for. Før vardetenningen fikk foreningen bruke deler av Torget til en oppvisning der både ryttere, hvite, glinsende hester og ikke minst kostymene påkalte beundrende blikk fra både gammel og ung. -Dette er bare nydelig, sukket en eldre dame.
Den stivfrosne folkehopen fikk etter hvert også god anledning til å rugge litt varme inn i kroppen da Drammens og Konneruds store sønn, Jonas Fjeld, slo til med gamle klassikere som «Drammen i regn» og «Engler i sneen», sistnevnte i duett med Naima Ninette Gulbrandsen i sangkoret Apollon. Fjelds urfremføring av kommunens egenbestilte fredssang, skrevet av Ole Paus, kom dessverre til slutt da halvparten av tilhørerne hadde funnet tilbake til sine varme stuer.
Før den tid hadde imidlertid Drammen Barne- og Ungdomsteater og unge representanter for Attic Dancers skapte den riktige rammen rundt årtusenarrangementet. De unge danserne fra Attic fremførte barns tanker om fremtiden i det nye årtusenet.

Kjærlighet og Røkke

-Det er viktig at alle barn får si sin mening og at de voksne lytter mer til barna. Dessuten håper jeg at barna får all den kjærlighet de trenger, ønsket 10 år gamle Eline Simensen Hafskjold.
Håp og fremtidstanker hadde også ordfører Lise Christoffersen i sin nyttårstale.
-Det er et stort sprang fra de 3000 arbeidsledige i Drammen til Kjell Inge Røkke som boltrer seg i andres milliarder. Myndighetene lar seg dessverre ofte lett forføre av typer som sistnevnte. Det neste årtusenets utfordring blir å ta vare på de gode verdiene slik at vi ikke styrer mot et nytt forskjellssamfunn, påpekte ordføreren, som også understreket at det vil bli mer og mer viktig å ta vare på det lokale.
-Det er her i Drammen vi skal leve, og nå må vi slutte å sutre og i stedet få opp begeistringen og engasjementet for byen vår, var oppfordringen fra drammensordføreren den siste dagen i det forrige årtusen.

Artikkeltags