Mattilsynet: Seks nye hunder er blitt syke siden tirsdag

Oslo 20190908. 
Bjarne Bergsjø forsker og leder ved bakteriologi laboratoriet ved Veterinærinstituttet på jobb søndag. Han analyserte prøver fra  hunder som man mistenker er rammet av den fortsatt ukjente sykdommen, som har ført til at flere hunder  har død de siste dagene. Minst 25 hunder er registrert døde i Norge etter å ha hatt blodig diaré den siste tiden.
Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix

Oslo 20190908. Bjarne Bergsjø forsker og leder ved bakteriologi laboratoriet ved Veterinærinstituttet på jobb søndag. Han analyserte prøver fra hunder som man mistenker er rammet av den fortsatt ukjente sykdommen, som har ført til at flere hunder har død de siste dagene. Minst 25 hunder er registrert døde i Norge etter å ha hatt blodig diaré den siste tiden. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Mattilsynet sier det er kommet inn seks nye meldinger om syke hunder siden tirsdag. Hundene befinner seg i Vest-Agder, Nordland, Hedmark og Akershus.

Tidligere i uka kom det inn meldinger om to andre nye tilfeller.

Alle tilfellene er meldt direkte til Mattilsynet , og ikke som tilbakemelding via spørreundersøkelsen som er sendt ut til veterinærer rundt om i landet.

Ifølge spørreundersøkelsen har det så langt vært minst 173 tilfeller med blodig diaré hos hunder siden 1. august, med varierende alvorlighetsgrad.

Det anslås at 43 hunder, fordelt på tolv forskjellige fylker, har dødd etter å ha hatt lignende symptomer, ifølge Mattilsynet. Kartleggingen viser at nesten 90 forskjellige hunderaser har hatt lignende symptomer.

Mattilsynet opplyser at det jobbes videre med å bearbeide informasjon fra spørreundersøkelsen, samtidig som nye svar kommer inn. Arbeidet med å systematisere data om de syke hundene som er meldt inn er omfattende.

Foreløpig er det ikke funnet fellestrekk mellom de rammede hundene, utover at mange av tilfellene er fra noen fylker på Østlandet.

I tilfeller der flere hunder bor i samme dyrehold, har kun én av hundene blitt syk. Mattilsynet sier dette kan tyde på at en eventuell sykdom ikke smitter mellom hunder.

(©NTB)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken