Slik skal Facebook ta knekken på falske nyheter

Facebook prøver nå å stoppe spredningen av falske nyheter. Nyhetsmedier skal bå avgjøre hva som er virale nyhetssaker og ikke folk flest.

Facebook prøver nå å stoppe spredningen av falske nyheter. Nyhetsmedier skal bå avgjøre hva som er virale nyhetssaker og ikke folk flest. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Facebook oppdaterer sin «populært»-funksjon etter å ha fått kritikk for spredningen av falske nyhetssaker.

DEL

Funksjonen, som kalles «trending topics» på den engelske Facebook-versjonen, viser lenker til emner som er populære på det sosiale nettverket. Tidligere har funksjonen valgt ut saker basert på hva flest folk deler eller kommenterer på, men nå skal den i stedet bestå av saker som blir dekket av mange forskjellige nyhetskilder.

Endringen innføres for å gjøre Facebook til en mer troverdig informasjonskilde, etter at flere falske nyhetssaker ble spredd under den amerikanske presidentvalgkampen.

– Vi ønsker emner som reflekterer ekte verdensbegivenheter som blir dekket av flere kilder, sier selskapets visepresident for produkthåndtering, Will Cathcart.

Facebook kommer også til å slutte å tilpasse populært-listene etter hver enkelt brukers personlige interesser. I stedet vil alle som bor i samme område se den samme listen.

Artikkeltags