Advarer mot e-postvirus

Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Avdelingen til Norges Fotballforbund i Buskerud advarer mot at ansatte har fått hacket e-posten sin, og at det resulterer i at det kan komme infiserte meldinger fra noen av NFFs ansatte.

DEL

DRAMMEN: På sine nettsider har NFF Buskerud lagt ut følgende melding:

«Vi må dessverre meddele at flere i NFFs organisasjon har blitt hacket. Øivind Nilsen, daglig leder har fått sin mail hacket i dag. Mottar du en mail med et innhold som henviser til One Drive for Business, IKKE trykk på følgende: REVIEW. Avsender kan stå som en du kjenner. NFF og NIF IT er på saken.»

- Det som skjer er at man får en mail fra en kjent avsender med beskjed om å trykke på en link for å lese et viktig dokument. Når man gjør det, så sendes det nye mailer fra vedkommendes e-postkonto, sier daglig leder i NFF Buskerud, Øyvind Nilsen.

– Vi har fått beskjed fra NFF sentralt om at dette har skjedd med flere, men vi vet ikke så mye om omfanget, sier Nilsen.

Kommunikasjonssjef i Norges Fotballforbund, Yngve Haavik kjenner ikke til noe hackerangrep mot datasystemene til NFF.

– Organisasjonen er ikke hacket. Det som kan ha skjedd er at enkeltmedarbeidere kan ha klikket på et meldingsvedlegg, og at dette har ført til at viruset har spredd seg, sier Haavik.


Artikkeltags