(Røyken og Hurums Avis)

– Plassen mellom Sekkefabrikken og The Pipe gjøres nå klar til sommerens høydepunkt for fotballfolket. På det ellers så tomme området bygges nå en 15 kvadratmeter stor utendørs skjerm. Her skal samtlige kamper fra VM i Russland vises, sier primus motor Dag Briseid.

Briseid, fikk ideen for fire år siden. Da satt han og en gjeng kamerater i folkehavet på Kontraskjæret i Oslo og snakket om hvor gøy det hadde vært å få til noe liknende i Slemmestad.

– Det er en liten drøm som nå blir virkelig, og på mange måter er dette også en solid dose galskap. Vi er mange som ønsker at det skal skje positive ting her hjemme. Derfor bare klinte vi til for noen uker siden og bestilte en storskjerm fra Kina, sier han.

Viser 64 kamper

Kameratene i full gang med å rigge opp skjermen. Når mesterskapet starter, skal det rigges til med langbord på plassen. En tribune for 70 personer er allerede satt opp.

Totalt skal 300 personer kunne se fotball sammen her, og The Pipe gastropub skal stå for serveringen.

– Vi tror dette kan bli et skikkelig kult og sosialt sommertilbud, sier Briseid.

Gratis inngang

Fra avspark i åpningskampen mellom Russland og Saudi-Arabia 14. juni til dommeren blåser i fløyta for siste gang under finalen en drøy måned seinere, skal nesten samtlige VM-kamper vises, og det skal ikke koste noe å komme inn på området.

– For oss er det viktigste at folk kommer hit for å ha det hyggelig sammen. Uansett kunne det vært trøblete å ta inngangspenger, så det har vi droppet. Men vi setter selvsagt stor pris på om lokale firmaer ser at dette er et bra tiltak og får lyst til å sponse arrangementet, sier Briseid med et smil.

Mange hjelpere

Initiativtakerne, med Briseid og Thorstein Horne i spissen, har fått hjelp fra flere lokale krefter til å realisere drømmen.

Fremst i rekken av hjelperne står Frode Stenberg AS, som har spesiallaget ramme og rigg til skjermen og satt opp skyggeseil og telt.

– Etter møtet med Stenberg var det ingen vei tilbake, dette måtte bare gjennomføres, sier han.

– Det er mange som kan føle eierskap til at vi har fått til dette. Ideen hadde strandet uten den herlige velviljen og dugnadsånden som lever her vi bor, sier Briseid takknemlig.

Nå håper han på en sommer med godt vær og få tekniske problemer.

– Og så håper vi at dette funker. Publikum må ha litt tålmodighet med oss, for det er første gang vi arrangerer noe slikt, og det vil sikkert oppstå noe uforutsett. Men først og fremst skal vi ha en herlig fotballsommer sammen, sier han.

Les også: Hedret vaffelstekeren og andre ildsjeler

Herman fikk minnepris av «traktorgutta»

 14-åringene i ROS skal ta skikkelig revansje i helgen