Fra grus til gress

Det var stort oppmøte på den nye kunstgressbanen på Åskollen.

Det var stort oppmøte på den nye kunstgressbanen på Åskollen.

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Den gamle grusbanen på Åskollen har blitt forvandlet til kunstgressbane, og blir med det den 11. i Drammen.

DEL

Det ble en storstilt åpning av nye Åskollen kunstgressbane i dag, som samtidig markerte slutten på det mangeårige "Prosjekt kunstgressbane". Det innebærer at hver bydel i Drammen har fått en eller flere kunstgressbaner, totalt 11 stykker -Åskollen inkludert.

Prosjektet er gjennomført i nært samarbeid med det lokale idrettsmiljøet, og i dag var både representanter fra Glassverket Idrettsforening, Åskollen fotballag, Nordbylunden barnehage og alle elevene ved Åskollen skole tilstede når ordfører Tore Opdal Hansen klippet snoren og erklærte det nye anlegget for åpnet.

- Dette er noe elevene kommer til å få stor nytte av, og de gleder seg veldig, sa rektor Anne Margrethe Martinsen ved Åskollen skole.

Se bildene fra åpningen her!

Se flere bilder fra åpningen her!

Elevene mot lærerne

Strømsgodset-kaptein Alexander Aas var også på plass, og ble overrumplet av en skokk med unger som ville ha autografen til SIF-spilleren.

Aas hadde fått det ærefulle oppdraget av å være dommer og kommentator i åpningskampen, som selvfølgelig ble utstpilt mellom lærere og elever fra Åskollen skole. Det var elevene som til slutt vant fortjent 3-2, over en sporty gjeng med lærere.

Etter kampslutt ble det boller og brus til alle som ville ha, og det var bare smilende ansikter så langt øyet kunne se i den varmende sensommersola. Odd Magne Olsen fra Norges fotballforbund var også i det gavmilde hjørnet i dag, og gav bort 10 fotballer i gave til Åskollen skole.

- Nærmiljøanlegg

Ordfører Tore Opdal Hansen var også henrykt over det nye anlegget.

- Det har kostet mye, men er verdt hver krone, forsikret en begeistret ordfører.

Opdal Hansen la vekt på at dette ikke er et anlegg som skal brukes mest av de profesjonelle, men først og fremst av skole- og barnehagebarn, samt som en fritidsarena for barna i området.

- Dette er et nærmiljøanlegg som vil brukes til organisert idrett, men også til uorganisert lek. En kunstgressbane tåler veldig mye bruk og holder seg derfor godt, så dette vil bli et aktivum for bydelen og området rundt, sier Hansen, som mente at åpningen ikke kunne blitt bedre med brukerne til stede i gnistrende solskinn.

Topp kvalitet

Kunstgressbanen tilfredsstiller topp internasjonale krav, og har fått et stort, moderne lysanlegg som kommer godt med på mørke høstkvelder. Banen har imidlertid ikke undervarme, og det er derfor ikke meningen at den skal brukes vinterstid.

Den gamle grusbanen er imidlertid rettet opp og tilrettelagt for skøytebane.

Formann i Glassverket Idrettsforening, Hans Jakob Eidsmo, var også en lykkelig mann i dag etter mange års pådriv for å få kunstgressbane i bydelen.

- All ære til Drammen kommune for jobben de har gjort, sier Eidsmo.

Prosjektet for den nye kunstgressbanen - med tilhørende isbane og parkering - har en budsjettramme på 8 millioner kroner. Anleggsarbeidene ble påbegynt i siste halvdel av mai. Totalt har Prosjekt Kunstgressbane kostet rundt 100 millioner kroner.

Se flere bilder fra åpningen her!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken