Vil ha slutt på krangel om flått

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

En rekke eksperter fra Norge og Sverige møttes fredag for første gang for å finne ut hva de skal gjøre for å få slutt på legekrangelen om hvordan flåttsykdommer skal behandles.

DEL

OSLO/DRAMMEN: Vertskap og initiativtaker var helseminister Jonas Gahr Støre (Ap). Bakerst i salen satt Eivind Markhus og kona Lene Markhus fra Konnerud. Like ved dem Lars Monsen.

Båre Monsen og ekteparet Markhus har et horn i siden til det norske helsevesenet. Ingen av dem blir trodd når de hevder at de har utviklet borrilose som følge av flåttbitt. Tester i den norske “skolemedisinen” gir ikke utslag, det gjør derimot flere tester de har tatt i utlandet.

Det er tre hovedproblemer i denne konflikten. Det ene er test- og analysemetode som benyttes i Norge. Det andre er hvordan og hvor lenge borrilose skal behandles og sist med ikke minst; er det noe som heter kronisk borrilose?

Uenighetene kom tydelig fram i møtet, men jeg kaller inn partene igjen til høsten og lover å skaffe mer penger til forskning på dette vasnelige området, sier Jonas Gahr Støre.

Det må røskes opp i en del gammeldagse holdninger, mener Lars Monsen.

Vi ble godt tatt i mot, og vi har en følelse av at vi snart er i ferd med å bli trodd, forteller ekteparet fra Konnerud.

LES OGSÅ: Hjelp jeg har fått flått

Les mer i e- og papiravis lørdag

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken