Nedre Eiker: Loven bør endres så frivillige kan spise et måltid mat uten at de skal skattlegges for det, uansett om de jobber for en frivillig organisasjon eller et kommunalt foretak, mener stortingsrepresentant og medlem av finanskomiteen Jørund Rytman (Frp).

Etter at Drammens Tidende skrev om de frivillige på Hermansenteret i Nedre Eiker som må betale skatt av maten de spiser når de er på jobb , har han nå sendt finansministeren et brev om saken.

- Synes ikke finansministeren disse reglene er smålige og urimelige, og vil finansministeren nå endre reglene, slik at ikke slik frivillig innsats spoleres?, spør han.

Han mener enkle endringer i loven er nok til å rydde opp i denne og lignende saker.

- Det bør ikke være forskjell på om man er frivillig i et kommunalt foretak eller i en frivillig organisasjon, sier han.

LES OGSÅ:Reagerer sterkt på matskatt

Han mener slike regler fører til at folk mister respekten for det å betale skatt.

- Trinn to må kanskje være å se på hvorfor man har en grense på 4.000 kroner for frivillige i frivillige organisasjoner, fortsetter han.

Hermansenteret er organisert som et kommunalt foretak, og de frivillige kan derfor kun tjene 1.000 kroner før de må betale skatt. Maten de spiser er ifølge regelverket verdt 38 kroner per måltid, og alle de frivillige kommer derfor over 1.000-kroners grensen i løpet av et år.

LES OGSÅ:Starter Facebook-opprør mot matskatt for frivillige

I frivillige organisasjoner kan man tjene 4.000 kroner før man skattlegges.

Rytman mener videre at det å få mat som takk for innsatsen står i en særposisjon. Dersom arbeidsgiverne begynner å gi bort andre ting som kompensasjon for lønn, blir saken en annen.