For alle utrente kan det se ekstremt ut. Unge jenter og gutter gjør uanfektede saltoer fire meter over matta og tas i mot av fire par hender før de treffer gulvet. Så fortsetter de uanfektet med splitthopp, spagater og rytmisk dans. Alle bevegelser blir gjort med et gnistrende smil og innsatsvilje.
Eiker Cheerleader team inviterte til åpent stevne i Cheerleading i går. 11 norske og to svenske klubber stilte i konkurransen. Mjøndalshallen ble fylt til randen av ca.450 deltakere i alle aldere og tribunen kokte over av tilskuere.

Lokale helter. Eiker Cheerleading team, eller ECT Eagles, gjorde det jevnt godt i hele mesterskapet. Mot motstandere som Viqueens fra med EM-gull og bronse var jentene fra Eiker fornøyde med 3. plass og 5. plass.
I klassen "Group Stunt mix" stakk det relativt nye cheerleaderlaget Solberg Spiders av med tredjeplassen. Med tre sterke karer og to uredde jenter viste de at de er kommet for å bli innen cheerleadingsporten.
Leder av dommerkommiteen i Norwegian Cheerleader Committee, Pia Svärd var fornøyd med arrangementet. Selv har hun flere års erfaring som cheerleader og står i bresjen for dommerutdanningen i Norge.
-Vi opplever en enorm vekst innenfor cheerleading og siden vi startet i 1997 har vi hatt flere hundre prosent økning i antall utøvere. Siden det første norgesmesterskapet i 2000 med tre påmeldte klubber har vi 11 klubber her i dag. Det sier litt om veksten og interessen for sporten, sa Svärd.

Hardt på toppen. For å nå langt innenfor Cheerleading må man være treningsvillig, uredd og ha en viljestyrke av stål i følge Svärd.
Mange av utøverne har en bakgrunn fra turn, men det er ingen nødvendighet. Så lenge treningsviljen er der når man så langt man vil.
Cheerleading er en sport der man konkurrerer individuelt og i lag med koreograferte show.
Oppvisningene varer i to og et halvt minutt og må inneholde obligatoriske øvelser som hopp, turnelementer, dans og pyramider.
Mimikk og utstråling står også høyt på listen av hva dommerne gir poeng for.

sportendt.no