Skjønt, noe fagprat kommer man ikke unna når over 70 fugletittere samler seg under samme tak.
- Det blir nok en del fugleprat, men i dag har vi med følge så det blir nok litt andre emner også. Det kan vel bare være en fordel, sier Terje Bakken, leder for Øvre Eikers lokallag av Norsk Ornitologisk Forening (NOF).

SÆR ELLER IKKE?At et såpass smalt felt som fugletitting har holdt det gående i 30 år er nærmest en bragd. Når foreningen samtidig opplever et konstant tilskudd av nye medlemmer, kan de koste på seg feiringen med god samvittighet.
- Vi er en sær forening som samtidig ikke er sær for vi har en løs og ledig tone oss imellom. Det er ikke bare fugl som opptar oss, men en generell naturinteresse, sier Arne Nævra som startet foreningen i 1974 med Magne Sjøblom.

115 MEDLEMMER. Det aller første møtet i NOF samlet 17 personer. 30 år etter teller man 115 medlemmer som engasjerer seg i ulik grad, men det er aldri tomt på møtene.
Kanskje ikke så rart når foreningen ikke trenger å lete lenger enn egne rekker for å finne kapasiteter.
- Vi har en del profilerte mennesker som Arne Nævra og Tom Schandy. Jeg tror de er med på å trekke en del folk, og det er et stort pluss for foreningen. Med dyktige foredragsholdere på hvert av årets åtte møter er det ingen sak å vekke interessen til eikværingene og folk utenbygds. Medlemmene strømmer nemlig til fra både Kongsberg, Modum og Drammen.

IKKE BARE FAGIDIOTER. - Jeg tror folk kommer fordi vi har en uformell tone og ikke bare er fagidioter som konstant prater om vingelengder, sier en av foreningens gründere, Magne Sjøblom.
Like fullt var det ikke vanskelig å skjønne at de pent antrukne gjestene var mer enn gjennomsnittlig interessert i fugler. Før middagen var det vanskelig å få øynene bort fra Arne Nævras spesiallagde naturfilm som for anledningen gikk på storskjerm.

ØYVIND SCHOU
redaksjonen@dt.no