Garanterer for Gullaug

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

I rekken av Ap-topper som lover nytt sykehus i Buskerud, melder listetopp for Buskerud Ap Martin Kolberg seg på.

DEL

– Jeg har respekt for hovedstadsprosessen, men Gullaug skal bygges. Også psykiatrien skal samles på Gullaug. Det har hele tiden vært planen, fastslår partisekretæren overfor Drammens Tidende.

Dermed går han i ledtog med partifeller som i tur og orden har garantert for nytt sykehus i Buskerud, og for hvor det skal ligge – på Gullaug i Lier.

Garantier

For noen uker siden rykket landets nye helse- og omsorgsminister Bjarne Håkon Hanssen ut med denne krystallklare garantien:

– Bjarne Håkon Hanssen har garantert at han og regjeringen vil gå inn for bygging av nytt sykehus i Buskerud. Garantien var uforbeholden, bekreftet lederen i Buskerud Ap, Bjørn Tore Ødegården.

Hanssens forgjenger, Sylvia Brustad, hadde dette å si da hun ble utfordret om det samme da hun var statsråd:

– At det kommer et nytt sykehus i Buskerud bør det ikke herske tvil om. Alle erkjenner at det er behov for det, og at det nye sykehuset skal samlokalisere somatikk og psykiatri, sa Brustad til Drammens Tidende.

- På Gullaug

Men hun sa også mer:

– Helse Sør har bestemt at det nye sykehuset skal ligge på Gullaug. Det er uproblematisk. Nå er det styret i Helse Sør-Øst som bestemmer rekkefølgen for når nye sykehus i helseregionen skal bygges, påpekte Brustad.

I mellomtiden har både leder og nestleder i Buskerud Ap, Bjørn Tore Ødegaarden og Lise Christoffersen, tidligere listetopp Thorbjørn Jagland og en rekke lokallag pekt på Gullaug.

Når nå Martin Kolberg gjør det samme, legger Arbeiderpartiet i Buskerud press på seg selv.

Mangler tomt

Samtidig er det klart at forhandlingene om Gullaug fortsatt pågår for fullt. Går disse samtalene i vasken, risikerer Helse Sør-Øst å stå uten tomt å bygge på, bortsett fra utbedring av den nåværende sykehustomten i Drammen.

Foruten selve tomten på Gullaug, er heller ikke infrastrukturen eller finansieringen på plass. Det er også høyst usikkert om somatikken og psykiatrien skal samlokaliseres. Tvert imot er Blakstad sykehus lansert som det nye psykiatriknutepunktet.

Joker

Først i november blir det avklart hva Helse Sør-Øst lander på, etter at høringsfristen for hovedstadsprosessen utløper 20. oktober.

Listetoppen Martin Kolberg er vel vitende om at sykehussaken kan bli en joker i valgkampen. Nå håper han på brakvalg.

– Jeg vil ikke si noen prosent, men jeg er tydelig på at vi må godt opp på 30-tallet, sier han.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken