Gå til sidens hovedinnhold

Gilani åpner dørene for Frp

Artikkelen er over 16 år gammel

Innvandrerådets Yousuf Gilani åpner gjerne dører for Fremskrittspartiet i valgkampen.

Arbeiderpartiets bystyrerepresentant og leder for Innvandrerrådet i Drammen hjalp i går Fremskrittspartiets stortingskandidat Jørund Rytman komme i kontakt med gründere med innvandrerbakgrunn. Som første parti går Frp direkte inn i den lokale innvandrerbefolkningen på jakt etter stemmer.
-Jeg er nok den første som oppsøker lokale gründere på denne måten. De andre partiene har nok ikke helt skjønt hvilke muligheter det ligger her, sier Rytman.
-Er det ikke litt spesielt at en kjent Ap-politiker hjelper Frp i valgkampen?
-Dette handler ikke om meg som Ap-politiker. Politisk står jeg ved partiet. Der er det ikke rom for andre tolkninger. Det jeg gjør her for Fremskrittspartiet er en jobb som leder av Innvandrerrådet. Frp spurte Innvandrerrådet om hjelp, og det mener jeg er rådets jobb. Tidligere har KrF spurt om det samme, og fått hjelp. Det som er synd er at ikke flere partier henvender seg, sier Gilani.

SANKER STEMMER. Rytman besøkte i går flere næringsdrivende innvandrere i Tollbugata, gata hvor han forøvrig selv bor. Han er noen hundre stemmer unna en fast plass på Stortinget, og håper gründere i innvandrerbefolkningen vil finne interesse i Fremskrittspartiet.
-I denne sammenheng er det Gilani som leder av Innvandrerrådet vi har bedt om hjelp. Vi trenger en som kan åpne dører og som bedre kjenner bakgrunnen til dem som driver næringsvirksomhet her, sier Rytman.
Og Gilani skjønner godt hvorfor Frp henvender seg nettopp til innvandrergründere:
-Mange innvandrere er enige i Fremskrittspartiets næringspolitikk. De ønsker mindre skjemavelde og lavere skatter. Jeg syns det er spenstig av Rytman å besøke etniske gründere, sier han.

UTSATT FOR RYKTER. Drammens Tidende har i det siste fått flere tips om at Gilani skal bli Rytmans rådgiver. Det avviser begge på det sterkeste.
-Jobben Gilani gjør for oss forventer jeg han som leder av Innvandrerrådet gjør også for andre partier som spør. I den rollen bør han være en rådgiver for alle partier. Men Gilani må gjerne bli medlem av Frp. Skulle han bli det, kan vi snakke business, sier Rytman.
-Slike rykter har jeg ingen kommentar til. Mitt politiske ståsted står jeg fast ved, sier Gilani.
Han håper heller andre politikere snart ser viktigheten av å mobilisere innvandrerbefolkningen.
-Innvandrere stemmer på folk de kjenner, ikke på partiene. Derfor må partiene ut og møte folk, sier Gilani.

IMAGE. I likhet med den indiske kleshandleren Prem Bedi, satte alle Rytman hilste på i går pris på besøket. Bedi har drevet butikk i Tollbugata siden 1976, men aldri tidligere fått besøk av noen politiker.
- Jeg har stemt ved alle valg jeg har kunnet stemme ved, og har et fast parti som får min stemme. Men hvilket det er, er hemmelig, sier Bedi.
I løpet av uken håper Rytman å ha besøkt de fleste innvandrergründerne på Strømsø og Bragernes.
-Jeg håper å få noen personlige stemmer ut av det. Selv om ikke alle nødvendigvis ville stemt på Frp, ser de i hvert fall at jeg er en hyggelig fyr, sier han.
Det som er synd er at ikke flere partier henvender seg.
Yousuf Gilani


Selv om ikke alle nødvendigvis ville stemt på Frp, ser de i hvert fall at jeg er en hyggelig fyr.
Jørund Rytman

Kommentarer til denne saken