- Jeg kommer med en pressemelding senere i dag hvor det vil stå at jeg trekker meg fra Ap, uttaler Yousuf Gilani til Drammens Tidende i formiddag.

Årsaken skal være at han nå har fått nok av beskyldninger om bråk og intern uro i partiet.

- Du kan si det slik at det er summen av alt som har skjedd i det siste som er årsaken til at jeg har trukket denne konklusjonen, forteller han.

Dråpen

I dagens Drammens Tidende gikk partiledelsen i Drammen Ap ut og varsler intern opprydding etter en tøff periode etter valget i fjor høst.

- Det har vært en tøff tid, innrømmet partileder Torgeir Micaelsen i går.

Både han og grupplededer Hilde Klæboe har i løpet av helgen fått banket gjennom en rekke vedtak som har direkte tilknytning til det som skjedde i Drammen Ap etter valget.

Blant annet vil de ha lovfestet i Aps regelverk at ingen skal være valgbare før etter ett år som medlem i partiet, og at folkevalgte kan suspenderes mens de er under politietterforskning.

Yousuf Gilani ser alt dette som en indirekte beskyldning om at han og andre minoritetspolitikere er en belastning for partiet.

Blant annet blir han av Ap-ledelsen oppfattet som uten partitilknytning siden har aldri møter til gruppemøter.

- Dette er dråpen som har fått begeret til å renne over, uttaler Gilani til Drammens Tidende.

Han begrunner sitt fravær i gruppemøtene med at jobbsituasjonen har gjort det vanskelig for han å møte og at han i forståelse med partiledelsen har meldt forfall til møtene. Derfor forstår han ikke at Ap-ledelsen anser dette som et problem.

Ikke trodd

Om han vil gå over til et annet parti eller være uavhengig i bystyret er foreløpig uklart.

- Jeg må tenke gjennom hva som skal stå i pressemeldingen, sier han.

- Men jeg hadde ikke trodd at dette ville skje da jeg stod opp i dag tidlig.

Da Drammens Tidende snakket med Gilani tidligere i dag, stod han nemlig fast på sin partitilhørighet.

- Jeg har fortsatt status som Ap-mann, men ingen kan spå om fremtiden, uttalte han da.

Alvorsprat i morges

Partileder Torgeir Michaelsen var ikke kjent med Gilanis AP-exit når dt.no ringte han i formiddag. De to har imidlertid hatt en lengre samtale i dag tidlig, som skal ha vært utslagsgivende for Gilanis tilbaketrekking.

- Jeg har hatt en lang samtale med Gilani i dag tidlig, hvor jeg har beskrevet ganske tydelig hvordan vi ser på hans rolle i AP slik den fremstår i dag, sier Torgeir Micaelsen.

Lederen for Drammen AP mener exiten var en naturlig utvikling av sakens gang.

- Jeg mener oppriktig at Gilani har vært et stort politisk talent gjennom mange år, men han har gjennom handlinger og utspill, spesielt det siste halvåret, vist at han har vært på vei ut av partiet lenge. Dermed er nok dette en naturlig avslutning på forholdet mellom Gilani og AP, sier Micaelsen.

Han hevder imidlertid at Gilani selv har tatt beslutningen om å trekke seg.

- Konklusjonen om å trekke seg har han kommet frem til på egen hånd, men vi har tydelig beskrevet for han at vi ikke liker den typen soloutspill han dessverre har kommet med gjentatte ganger uten å ha noen forankring i partiorganisasjonen, sier Micaelsen. At minoritetspolitikerne i Drammen AP har vært en belastning, vil han imidlertid ikke gå med på.

- Vi har ikke noe generelt problem med minoritetspolitikere. Det er soloutspillene som er problemet, understreker Micaelsen.