Gå til sidens hovedinnhold

Gir ikke opp søndagsåpne butikker

Artikkelen er over 8 år gammel

Ordfører Tore Opdal Hansens (H) kjemper videre for søndagsåpne butikker i Drammen, og bystyret vil selv bestemme byens skjenketider.

DRAMMEN: Bystyret foreslår en forsøksordning, der de selv kan bestemme åpningstider ved dagligvarebutikker og salgstid for øl i dagligvarebutikker og søndagsåpne forretninger.

De vil også søke fritak fra alkoholloven, slik at bystyret selv kan fastsette åpnings- og skjenketider ved byens skjenkesteder.

– Drammen kommune ber om å få lov til selv å bestemme når butikker og serveringssteder skal holde stengt. Et forsøk på utvidet lokaldemokrati om du vil, skriver ordfører Tore Opdahl Hansen på Facebook-siden sin.

Prøveprosjekt

I søknaden til statsråd Karl Eirik Schjøtt-Pedersen skriver ordføreren at det er et betydelig antall mennesker som gjør sine dagligvareinnkjøp på søndager.

Han mener det derfor er behov for mer egnede salgslokaler. Prøveprosjektet krever fritak fra bestemmelser i Lov om helligdager og helligdagsfred.

Formålet med prøveprosjektet om selvbestemte skjenketider er ifølge ordføreren å dokumentere konsekvensene for næringen og utelivet. De ønsker også å se på eventuelle endringer fra negative til positive effekter knyttet til rusnivå og voldsproblematikk.

Også tidligere har Opdal Hansen tatt til orde for søndagsåpne butikker. I vinter skrev han brev til fornyingsminister Rigmor Aaserud for å få til en prøveordning med søndagsåpne butikker, men Aaserud avviste forslaget hans.

Kommentarer til denne saken