Gir opp hestedrømmen

flytter. Solfrid Henriksen vet ikke hvor hun skal flytte eller hva hun skal ta seg til. Men drømmen om å leve av hester, har hun gitt opp. FOTO: TORE SANDBERG

flytter. Solfrid Henriksen vet ikke hvor hun skal flytte eller hva hun skal ta seg til. Men drømmen om å leve av hester, har hun gitt opp. FOTO: TORE SANDBERG

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Solfrid Henriksen selger hestene sine og Andorsrud Hestesportsenter. 120 barn kan miste ridetilbudet sitt.

DEL

DRAMMEN: For to år siden kom Solfrid Henriksen og datteren Bianca Marie Nilsen kom fra Nittedal til Drammen med en drøm i kofferten.

De ville leve av hester, de ville drive dressur og ha rideskole. Og de ville bygge opp et tilbud for psykiatriske pasienter der de kunne ri, jobbe og få selvtillit.
visning.

Nå har snøen lagt seg rundt Hestesportsenteret. Sollyset skinner mellom trærne, og det er en riktig så idyllisk dag å ha visning på. Og det er nettopp visningsdag det er.

For selv om Andorsrud har full stall og venteliste på rideskolen, ser Solfrid Henriksen seg nødt til å avslutte hestedriften og selge Hestesportsenteret.

Les mer: God interesse for hestesenter

– Jeg har ikke kommet gjennom med konseptet mitt. Den ekstrainntekten jeg ville fått av dette, er jeg avhengig av, sier Henriksen.

Når datteren i tillegg flytter til kjæresten i Porsgrunn, blir det vanskelig for Solfrid Henriksen å drive videre.

SOSIALT OG LOKALT
I dag går 120 barn på rideskole på Andorsrud Hestesportsenter. Henriksen vil drive skolen videre til sentret er solgt, men en eventuell kjøper er ikke forpliktet til å fortsette driften.

– Jeg synes det er veldig dumt om hestesenteret stenger. Da må jeg reise langt for å finne et sted som dette her. Jeg bor på Konnerud, så for meg er det også veldig sentralt, sier Martine Engeli. 13-åringen er på vei til å sadle hesten. Som en av de flinkeste av rideskoleelevene får hun også lov til å ri inn ponniene.

– Det er mange forskjellige aldersgrupper som er her, og det er en fin måte å bli kjent med folk i nærområdet på, sier Martine Engeli og begynner på børste av hesten.

SELGER HESTENE
– Det jeg tenker mest på er alle de menneskene som dette stedet betyr noe for, sier Solfrid Henriksen mens hun viser fram de store, nye stallokalene.

– Hva gjør du med hestene?

– Jeg har syv egne hester. De pensjonerte gir jeg bort og de andre selger jeg, sier Henriksen.

I skrivende stund har ingen bydd på sentret, men i overkant av ti personer er interessert.

– Jeg vet ikke om jeg vil by selv, men det kan godt hende at noen av naboene mine er interessert. Dette er noe for unge idealister, sier en Konnerud-dame på visningen, som ønsker å være anonym.

Artikkeltags