God Jul, God Id, Godt Nyttår

SAMARBEIDER. Sogneprest i Fjell menighet Ivar Flaten og fredsaktivist Tamir Mahmood skjærer marsipankaken sammen og viser at de begge står på samme side i sitt arbeid med å forene Drammens mange kulturer. FOTO: HEGE EKHOLDT

SAMARBEIDER. Sogneprest i Fjell menighet Ivar Flaten og fredsaktivist Tamir Mahmood skjærer marsipankaken sammen og viser at de begge står på samme side i sitt arbeid med å forene Drammens mange kulturer. FOTO: HEGE EKHOLDT

Av
Artikkelen er over 13 år gammel

I går ble det holdt en historisk fellesmarkering av nyttår, id og jul i gymsalen på Fjell skole. Sentralt sto to enorme marsipankaker.

DEL

-Dette er et godt tegn for vårt lokalsamfunn. Vi må forenes som en nasjon. Som et samfunn er vi flerkulturelt, men som en nasjon er vi en, sier fredsaktivist Tamir Mahmood fra Drammen.
Mahmood står bak ideen om en fellesmarkering av høytidene. Han håper en slik markering kan bidra til å skape en forståelse av de forskjellige høytidene, og en respekt for hverandres kulturer.

SEIER. Leder av Buskerud Innvandrerråd, Bijan Gharahkhani, kaller fellesmarkeringen historisk, og en seier for vårt flerkulturelle samfunn.
-En fellesmarkering er en berikelse for vårt multikulturelle samfunn. Det er viktig at vi alle tilpasser oss dette samfunnet. Og det er når vi blir kjent med hverandre at fremmedheten blir borte, sier han.

13 BIDRAGSYTERE. Mahmood åpner feiringen med å rope opp 13 personer som alle har bidratt til å gjøre Drammen til den byen den er i dag. Blant disse finner vi ordfører Tore Opdal Hansen (H), Gharahkhani, fungerende sogneprest på Åssiden Dag Kaspersen, bystyremedlem Lavrans Kierulf (Frp) og Drammens Tidendes egen samfunnsredaktør Odd Myklebust.
Disse 13 gir en egen hilsen til de over 250 fremmøtte i salen, og ønsker God Jul, God Id og Godt Nyttår.
Sogneprest på Fjell Ivar Flaten er med som arrangør av markeringen. Han forteller at det ikke er tilfeldig at markeringen holdes på Fjell skole, og mener vi alle har mye å lære av denne multikulturelle skolen.
-Her er en skole som har vist at det går an å være sammen med stor forskjellighet på en god måte. Her bruker de forskjellene og løfter dem opp som en ressurs, sier han.

TID FOR MAT. Det blir ikke en skikkelig feiring uten mat. I gangen inn mot gymsalen står store kjeler fulle av ris, sauekjøtt og eksotisk tilbehør.
Mer enn nok til alle. Og de to enorme marsipankakene er ikke glemt. De er selve symbolet på fellesmarkeringen. Den ene kaken er "muslimsk" og den andre "kristen". Muslimer kutter "God Jul" kaken, og kristne kutter "God Id" kaken. En symbolsk forening av to tradisjonelle høytider.
Dessuten smakte den himmelsk.Artikkeltags