Deila: - Vår mest seriøse spiller

Det har vært stort presseoppbud etter at det ble kjent at SIF-kaptein Alexander Aas ble slått ned. Trener Ronny Deila uttalte seg om saken mandag.

Det har vært stort presseoppbud etter at det ble kjent at SIF-kaptein Alexander Aas ble slått ned. Trener Ronny Deila uttalte seg om saken mandag. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Verken spillere eller administrasjonen i SIF tror Alexander Aas selv har noe skyld i at han ble banket opp.

DEL

Drammen: Nå gjør SIF sitt for å støtte Alexander Aas slik at de får kapteinen tilbake i spillbar stand.

Ikke fotballrelatert

– Alex er jo verdens mest ordentlige og forsiktige fotballspiller, at det skal være en årsak til at han blir slått ned, det tviler jeg på, sier daglig leder i Strømsgodset, Erik Espeseth. På Marienlyst går treningene som vanlig, og resten av stallen forbereder seg på lørdagens kamp mot Vålerenga, mens SIF-kapteinen leverer anmeldelse på Drammen politistasjon.

– Det viktigste for oss nå, er at han får god behandling og ro, og at han får restituert seg. Så får det å gjøre ham kampklar komme i neste rekke, sier Espeseth.

Han forteller at Aas er godt likt i Fotball-Norge, og at han ikke har noen grunn til å tro at dette har med Alexander Aas som person å gjøre.

– Det var noen som ymtet frampå med at gjerningsmennene var kledd i svart og hvitt, men dette er jo vanlige farger, jeg har ingen grunn til å tro at noen med tilknytning til Odd har gjort dette her, sier Espeseth.

– Hvem som helst kunne vært offeret her, legger han til.

LES OGSÅ: Overfalt av ukjente menn

Backes av lagkameratene

Drammens Tidende møter Peter Kovacs på vei ut av garderoben etter mandagens trening.

– Jeg vet ikke så mye mer enn den lille fem minutters brifingen vi fikk av Deila før trening. Det er helt forferdelig, forteller Kovacs.

Selv om Alexander Aas nå mest sannsynlig ikke får spille mot Vålerenga, gjør ikke det Kovacs usikker rundt første hjemmekamp, lørdag.

– Han er jo kapteinen vår, og er veldig viktig for oss, men vi har andre til å steppe inn, sier Kovacs. Hendelsen gjør ikke Kovacs redd, men han er overrasket over at noe slikt kunne skje.

– Selv går jeg aldri ut, jeg liker det ikke, men jeg synes det er fint at man drar ut og koser seg, det må man ikke slutte med, sier Kovacs. Han står fast på at Strømsgodset fortsatt har de samme vinnersjansene mot Vålerenga, lørdag.

– Vi har ringt og sendt meldinger til Alex, og prøver å backe han så mye vi kan, sier Kovacs.

Uskyldig

SIF-trener Ronny Deila er glad for at det ikke gikk verre med Alexander Aas.

– Det kunne fort gått mye verre enn det det har gjort, sier Deila.

– Alex er en av de mest seriøse spillerne våre, for ikke å si den mest seriøse, og når sånne ting skjer med han, så vet jeg at han er uskyldig, sier treneren. Han har sett et bilde MMS-bilde av skadene SIF-kapteinen pådro seg etter overfallet, men viste det ikke til resten av stallen.

– Dette her dreier seg ikke så mye om andre, men om Alex.

– Nå dreier det seg om å støtte han videre, avslutter SIF-treneren.

LES OGSÅ: Uklart når Aas er tilbake

LES FLERE SIF-NYHETER HER


 

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags