- Han overrasket meg

SØNDAGSMIDDAG. Det blir ikke noe overnattingsbesøk, men søndag skal varaordfører Freddy Hoffmann (Frp) på middagsbesøk hjemme hos Høyre-politiker Hatice Elmacioglu for å snakke mer om innvandring og integrering. I går drakk de tyrkisk te sammen til ære for avisens fotograf.foto: Lisa selin

SØNDAGSMIDDAG. Det blir ikke noe overnattingsbesøk, men søndag skal varaordfører Freddy Hoffmann (Frp) på middagsbesøk hjemme hos Høyre-politiker Hatice Elmacioglu for å snakke mer om innvandring og integrering. I går drakk de tyrkisk te sammen til ære for avisens fotograf.foto: Lisa selin

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Varaordfører Freddy Hoffmann (Frp) takker ja til invitasjonen fra Hatice Elmacioglu (H), men overnatting blir det ikke.

DEL

STRØMSØ: I helgen inviterte bystyrepolitiker Hatice Elmacioglu varaordfører Freddy Hoffmann (Frp) på overnattingsbesøk et par dager hjemme hos henne på Strømsø. Hvorfor?

Fordi Frps landsstyre i helgen vedtok at man så langt det er mulig skal nekte ikke-vestlige innvandrere adgang til Norge.

Drammens varaordfører Freddy Hoffmann støtter vedtaket.

– For nordmenn er den vestlige kulturen best, begrunnet Hoffmann.

Da Drammens Tidende kontaktet Høyre-politiker Hatice Elmacioglu for en kommentar søndag kveld, endte det med at hun inviterte Hoffmann på hjemmebesøk.

Elmacioglu, som er født og oppvokst i den tyrkiske hovedstaden Ankara, ville på den måten lære Hoffmann mer om ikke-vestlig kultur og levemåte.

Takket ja

Allerede mandag takket Hoffmann ja til invitasjonen, men da de to møttes til debatt i NRK Østafjells i går tok saken en ny vending for Hatice Elmacioglu.

Hun oppdaget til sin store overraskelse at Freddy Hoffmann hadde god kjennskap til Midtøsten.

Hoffmann har tidligere vært gift med en israelsk kvinne i 15 år som han har to barn med, han tjenestegjorde i FN-styrkene i Libanon og Israel tidlig på 80-tallet og han har vært på studietur i Tyrkia.

– Han overrasket meg, innrømmer Hatice Elmacioglu og fortsetter:

– Hoffmann kjenner ikke-vestlig kultur bedre enn jeg trodde.

Og dermed blir det ikke noe overnattingsbesøk. Det er det rett og slett ikke behov for. Men søndagsmiddag hjemme hos Hatice Elmacioglu blir det. For de to har mye å snakke om.

– Da skal vi snakke mer om Midtøsten og ikke-vestlig kultur. Det er viktig med dialog, mener Høyre-politikeren.

- Dette er stortingspolitikk

Hun synes det er underlig at Frp skiller så sterkt mellom ikke -vestlige og vestlige innvandrere.

– Hva er egentlig forskjellen? Alle er opptatt av å jobbe for å tjene penger og passe barna sine, mener Hatice Elmacioglu.

– Det er nyttig å ta en prat sammen. Kanskje jeg blir litt oppdatert. Det trenger jeg muligens, sier Hoffmann.

Han står likevel fast på at innvandringen fra ikke-vestlige land bør begrenses.

– Men dette er egentlig stortingspolitikk. Vi som kommunepolitikere har liten myndighet over innvandringen. Det vi to er ansvarlige for er integreringspolitikken.

Drueblader til søndagsmiddag

Hatice Elmacioglu har ikke spikret søndagsmenyen ennå, men selvfølgelig blir det tyrkisk mat.

– Kanskje drueblader med ris og kjøtt og Manti – en slags tyrkisk pasta med kjøtt, røper kokken.

Artikkeltags