Gå til sidens hovedinnhold

Hemmelige opptaksprøver

Artikkelen er over 23 år gammel

Våte og tilsølte av en blanding av tabascosaus og hvitløk sto 23 jenter i kø for å gjennomgå opptaksprøvene til gymnassamfunnet Gevjon fredag kveld.

Men ingen av jentene ville røpe hva som skjer under opptaksseremonien som i år fant sted på Klopptjern

Frivillig

Med badekåpe over hodet ble en og en av dem ført bak noen busker hvor selve opptaksseremonien skulle foregå. Noen minutter senere kom de tilbake like hemmelighetsfulle .
- Før seremonien har vi blitt innsmurt med tabascosaus og hvitløk, og etterpå badet vi for å få det av oss. Men hva som skjer under selve seremonien kan jeg ikke si, forteller en av jentene som akkurat har bestått opptaksprøven. Hun understreker at hun er med frivillig, og ikke har lidt noen overlast.
- Vi kan ikke avsløre innholdet i seremonien. Dette er en årelang tradisjon, sier leder Silje Bjerknes i Gevjon, jentenes gymnassamfunn ved Drammen videregående skole.
Ifølge arrangørene av opptaksprøvene hadde kritikken etter lignende seremonier i fjor ført til at de i år hadde tatt forholdsregler.
- Alle blir gjort oppmerksom på at de kan trekke seg før og under opptaksprøvene, og alle har på forhånd blitt spurt om de lider av astma- og allergiplager, forteller en av jentene.

Kommentarer til denne saken