– Hurum er det naturlige navnet

UTREDES: Den Røyken-bosatte Hurum-rådmannen Gudmund Wasmuth Notøy skal se på mulighetene for å slå sammen Røyken og Hurum. Her sammen med ordfører Ann-Hilde Rese.

UTREDES: Den Røyken-bosatte Hurum-rådmannen Gudmund Wasmuth Notøy skal se på mulighetene for å slå sammen Røyken og Hurum. Her sammen med ordfører Ann-Hilde Rese.

Artikkelen er over 9 år gammel

Tidligst om ett år kan det bli snakk om en eventuell sammenslåing.

DEL

Tirsdag ble rådmannen i Hurum bedt om å utrede mulighetene for en eventuelt sammenslåing av Røyken og Hurum. Før man kan gå videre må et tilsvarende vedtak fattes i Røyken. Det skjer tidligst i januar-februar. Detter må det bevilges penger fra begge kommunene til en konsekvensutredning. En slik utredning vil ta minimum et halvt år.

– Jeg tror ikke vi har noe å legge på bordet før på denne tiden neste år, sier Hurumrådmann Gudmund Wasmuth Notøy.

Om alt går etter planen vil man deretter foreta en folkeavstemning i de to kommunene.

– Toget har nok forlatt perrongen når det gjelder å få det med til neste års kommunevalg. Dermed må man enten gjennomføre et ekstraordinært kommunevalg i kommende periode eller vente til neste periode om fire og et halvt år, sier rådmannen.

Hurum

Rådmannen tror det vil bli liten diskusjon om navnet på en eventuell ny kommune.

– Hurum er det naturlige navnet, det er tross alt Hurum-halvøya vi snakker om, sier Notøy.

Og selv om han helst ikke vil trekke fram en lokaliseringsdebatt så tidlig i prosessen mener han det er liten tvil om at det nye rådhuset i Sætre vil komme godt med.

– Kommunehuset på Sætre lar seg lett utvide til å ta i mot våre venner fra Røyken. Huset må uansett bygges siden vi er pålagt av Arbeidstilsynet å komme oss ut av våre nåværende lokaler innen 2011. I tillegg er det geografisk det mest sentrale stedet, sier Notøy.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken