Gå til sidens hovedinnhold

Drammensfjorden: Solgt for tre millioner over prisantydning

Artikkelen er over 6 år gammel

Budrunden gikk hett for seg da den unike strandeiendommen «Odden» i Holmsbu ble solgt for svimlende syv millioner mandag.

HURUM: Verditaksten var satt til 3,7 millioner og prisantydningen til 3,9 millioner kroner. Da budrunden startet på 3.600.000 kroner var ni interessenter med i budgivningen.Megleren vil ikke bekrefte den endelige salgsummen, men Drammens Tidende vet at det ble lagt inn bud på 7.000.000 kroner på oppussingsobjektet fra 1850 da budrunden nærmet seg slutten mandag ettermiddag.

- Det ble en høy pris, og både kjøper og selger er fornøyd med handelen. Mer har jeg ikke lyst til si av hensyn til partene, sier ansvarlig megler Marius Tveit i DNB Eiendom.

Den nye eieren av perlen i Drammensfjorden skal være hjemmehørende på Østlandet og i godt voksen alder. Eiendommen ble solgt etter å ha vært på markedet i omlag en uke, med visning søndag.

- Her har det vært stor interesse hele veien fra flere steder i landet, forteller Tveit, som ikke kjenner til hvilke planer den nye eieren har for tomten.

LES OGSÅ: Vil ha 84.782 kroner per kvadratmeter

- Markedet bestemmer

Han har fått med seg at mange mente kvadratmeterprisen på 84.782 kroner var stiv i utgangspunktet for den lille boligen, som ifølge annonsen bærer preg av kraftig forfall.

- Kan vi nå si at prisantydningen var for lav?

- Tilsvarende objekt har vi aldri hatt for salg tidligere, og derfor er dette en eiendom som er vanskelig å verdisette. Jeg vil derfor ikke mene noe om prisantydningen, for her er det ingen fasit. Det er markedet som bestemmer hva det er verdt, sier Tveit.

Han har imidlertid forklaringen på hvorfor eiendommen var så populær:

- Den helt unike beliggenheten ut mot vannkanten og inn mot havna i Holmsbu, og solgangen med kveldssol. Alt går på beliggenhet når det gjelder eiendom, sier Tveit.

Andre saker på dt.no:

Kommentarer til denne saken