HURUM: I 1992 dukket det opp en liten firbent krabat på tunet til Olav Andersen på Klokkarstua i Hurum. Lite visste han da at dette skulle bli hans faste følgesvenn i nærmere 23 år.

- Katten kom til meg for 22 år siden. Først tuslet han bare rundt hushjørnet, men så en dag smatt den inn ytterdøra, og siden har den blitt her, forteller 64-åringen til Drammens Tidende.

LES OGSÅ: Her slipper kattepus med skrekken

Bestevenn med bikkja

Selv ikke hunden gjorde noen særlig notis av å ha fått en ny rival i huset, og lot katten forsyne seg av matfatet.

- Allerede dagen etter lå katten mellom beina på bikkja og sov, humrer Andersen.

Når hunden døde, sørget katten over sin kjære venn i ukesvis.

- Den gikk rundt å mjauet i tre uker før den ga seg, husker 64-åringen.

LES OGSÅ: Dumper kjæledyrene før ferien

Først «Tarzan», så «Tjukken»

Først fikk den navnet «Tarzan», men etter hvert som katten la kraftig på seg, og hadde enorm appetitt, falt valget på «Tjukken».

- Ja, den spiser godt, konstaterer katteeieren.

Hvorfor katten er blitt så gammel, har han derimot ingen god forklaring på, men selv den lokale dyrlegen synes katten snart har brukt opp kvoten på ni liv.

- Det var den samme dyrlegen som undersøkte katten for 22 år siden. Han synes katten fortsatt er frisk og rask, og nå har han gitt katten frikort fordi den er så gammel, sier Olav Andersen til dt.no.

LES OGSÅ: Kjørte på katt - fraktet til veterinær

«Tjukken» elsker mat

Katten beskrives som en skikkelig matmons. Den setter til livs fire-fem 85 grams pakker med kattemat daglig, og mens hunden levde gikk den ikke av veien for å spe på kostholdet med litt hundefor.

– Han har en utrolig god helse, men har blitt litt kresen på maten etter hvert som han har blitt eldre. men han er veldig sosial og elsker å ligge i fanget og bli kost med, forteller han til Røyken og Hurums Avis.

Glad i å reise

«Tjukken» elsker å reise med bobil og har vært med familien på mange steder, helt opp til Alta, Finland, Sverige, Danmark og Tyskland. I høst var han på en liten rundreise på Vestlandet, men da pådro den seg lungebetennelse.

- Men nå er «Tjukken» helt frisk igjen, forsikrer Olav Andersen.

Om noen uker skal katten være med på fjelltur på Hardangervidda. Men det blir nok mest kos og lite turgåing.

LES OGSÅ: Fikk kreft - ble reddet av katten sin

Norges eldste?

64-åringen tror katten må være en av Norges eldste, kanskje den eldste nålevende. De fleste katter lever normalt i 16-18 år.

- Da vi var i Sverige nylig leste vi i avisen om at den eldste svenske katten, som da var 24 år,trolig var Europas eldste katt. I en norsk avis leste vi nettopp om en katt på 21 år som noen trodde var Norges eldste, men den var både døv, blind og plaget av gikt. «Tjukken» er jo snart 23 år og frisk som bare det, forteller huringen til Drammens Tidende.

PS: Vet du om en katt som er eldre enn «Tjukken»? Tips oss på [email protected] eller ring 03232