Trosset forbudet for tunge kjøretøy

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Flere tunge kjøretøy har forsøkt å kjøre gjennom Oslofjordtunnelen selv om den er stengt for tunge kjøretøy.

DEL

HURUM: Fredag åpnet Oslofjordtunnelen igjen etter den dramatiske brannen i slutten av juni. En vogntog begynte å brenne, og 34 mennesker måtte reddes ut av den røykfylte tunnelen.

Del på Facebook

Brannen ødela både det elektriske anlegget og betongelementer, og måtte gjennom omfattende reparasjoner før den kunne åpnes igjen. Da tunnelen ble åpnet, ble den bare åpnet for kjøretøy lettere enn 7,5 tonn. Tunge kjøretøy har involvert i flere av brannene og ulykkene i tunnelen, og Vegvesenet vil derfor vurdere sikkerheten deres i tunnelen.

LES OGSÅ: Vurderer bru over Oslofjorden

Flere kontroller

Da tunnelen åpnet igjen fredag, var det derfor satt opp skilt om gjennomkjøring forbudt for tunge kjøretøy, men ikke alle overholdt  forbudsskiltene. Under en kontroll søndag kveld ble tre lastebiler og to busser tatt for ulovlig kjøring gjennom tunnelen ifølge politiet.

- De må følge de restriksjonene som er laget. Det er beklagelig at folk ikke gjør det, sier fungerende kommunikasjonsdirektør i Vegvesenet, Bjarte Skaugset.

Sjåførene av kjøretøyene fikk hvert sitt forelegg på 8000 kroner.

Også politiet i Røyken og Hurum lensmannskontor hadde kontroll ved Oslofjordtunnelen, mandag morgen. Da ble tre store kjøretøy stoppet før de kjørte inn i tunnelen fra Hurumsiden. Ingen store kjøretøy kom gjennom tunnelen fra andre siden.

Flere kontroller

Politiet varsler flere kontroller den nærmeste tiden.

- Vi vil ha slutt på at tunge kjøretøy bryter forbudet, sier operasjonsleder Pål-Andre Thorsby i Follo politidistrikt.

Det er ikke noen fysiske hindringer for tunge kjøretøy ved innkjøringene til tunnelen. Ifølge politiet er det vanskelig å ha fysiske sperringer når det er lov for lettere kjøretøy å kjøre inn.

Les flere nyheter på dt.no

Artikkeltags