Slo ekskjæreste i hodet med balltre

Artikkelen er over 1 år gammel

Kvinnen våknet av at ekskjæresten tok seg inn i huset og slo med balltre. – Tilfeldigheter gjorde at utfallet ikke ble vesentlig mer dramatisk, mener retten.

DEL

HURUM: Den 30 år gamle mannen og kvinnen i 20-årene hadde vært samboere i flere år, men i februar 2017 flyttet de fra hverandre.

To måneder senere dro mannen hjem til kvinnen med et balltre i aluminium midt på natten. Kvinnen og en annen mann lå og sov i stua da han tok seg inn. 30-åringen slo først mot mannen, men han klarte å avverge slaget med hendene og kom seg unna.

30-åringen gikk deretter løs på kvinnen, og slo henne i ribbeina, ryggen og til sist i hodet. Deretter kastet han fra seg balltreet og dro fra stedet.

Blødende kutt

Kvinnen lå igjen med et åtte cm langt, blødende kutt i hodet og slagskader på kroppen. Hun ble sendt på legevakt for å bli sydd, og ble deretter lagt inn på Drammen sykehus for overvåking. Kvinnen kunne ikke jobbe på fem måneder etter volden, og er fortsatt redd for 30-åringen.

30-åringen ble pågrepet og siktet for vold i nære relasjoner mot kvinnen og et tilfelle av kroppsskade, og i slutten av april møtte han i Drammen tingrett.

Der erkjente han de faktiske forhold, men var uenig i paragrafen som ble brukt.

Han mente at han skulle dømmes for kroppsskade av begge. Retten mener handlingen er i grenseland, men faller ned på at han skal dømmes for mishandling i nære relasjoner. I sin vurdering legger retten vekt på grovheten i handlingen og parets forhistorie.

Anker ikke

– Hendelsen skjedde i hennes egen bolig hvor tiltalte tok seg inn mens hun sov. Selve voldshandlingen var i tillegg svært alvorlig og retten er ikke i tvil om at det er tilfeldigheter som gjorde at ikke utfallet ble vesentlig mer dramatisk, skriver retten.

30-åringen får fradrag for tilståelse, men utover det ser retten ingen formildende omstendigheter og dømmer han til ett års fengsel. I tillegg må han betale 60.000 kroner i oppreisning til kvinnen.

Ifølge 30-åringens forsvarer, advokat Trygve Staff, er hans klient fornøyd med dommen og vil ikke anke.

LES OGSÅ: Mann siktet for å ha slått ekskjæresten i hodet med balltre 

Artikkeltags