Stengt i minst to-tre uker

Brannmannskap ved det utbrente vraket av lastebilen i Oslofjordtunellen.

Brannmannskap ved det utbrente vraket av lastebilen i Oslofjordtunellen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Skadene etter brannen i Oslofjordtunnelen vil ta minst to-tre uker å reparere. 300 meter er helt utbrent.

DEL

HURUM: Veitrafikksentralen varslet om brannen i en lastebil klokka 17.54 fredag kveld. Lastebilen sto og brant 2,2 km inn i tunnelen fra Drøbaksiden. Lastebilen skal ha vært lastet med papir.

Utbrent

Lørdag var Veivesenet på befaring i tunnelen. Ifølge dem er skadene store. 300 meter er helt utbrent og 500 meter er skadd.

- Det utviklet seg ekstrem varme som følge av brannen i lastebilen. Dette medførte blant annet store skader på tunnelhvelvingen, kabler i tunnelen, isolasjonen bak hvelvingen og vegdekket, sier avdelingsdirektør Nils Audun Karbø.

Reparasjonsarbeidet starter allerede i dag, men det vil ta tid.

- Hvis alt går etter planen, håper vi å kunne åpne tunnelen igjen om to til tre uker. Det er vår vurdering nå, etter å ha kartlagt skadeomfanget, sier Karbø. Omkjøring er om Oslo eller Moss-Horten.

Reddet ut

Lastebilsjåføren forsøkte å slukke brannen, men flammene var for store.

– Da jeg passerte lastebilen så jeg at det brant under den. Lastebilsjåføren stod utenfor og forsøkte å slukke brannen, forteller Terje Langsrud til VG. Han klarte å få sjåføren inn i bilen sin.

– Jeg ble stående ved bilen og rope på han, og fikk han til å komme oppover. Innen jeg fikk han opp til meg var bilen min og alt jeg kunne se fullstendig innhyllet i svart røyk. Det var så mye røyk at det knapt gikk an å puste lenger, sier han til avisen.

Stengt inne

To personer hadde tatt seg inn i et evakueringsrom og var innesperret i Oslofjordtunnelen. Det var for varmt til å evakuere personene, men klokka 19.10 opplyser politiet at personene er reddet ut.

Den ene har brannskader på hendene.

Like før klokken 19 opplyste politiet at det fortsatt brant, men at brannen var definert som under kontroll.

Alle nødetater var på stedet fredag kveld. Hovedredningssentralen bistod brannvesenet med et SeaKing-helikopter.

.

Foto:

Tror på oppklaring

Havarikommisjonen mener de trolig kommer til å finne årsaken til brannen som oppsto i Oslofjordtunnelen etter at en lastebil tok fyr inne i tunnelen fredag.

– Vi har vært i tunnelen før vraket ble fjernet og har gjort observasjoner. Funnene tyder på at vi kan finne brannårsak. Vi får informasjon fra politi, brannvesenet og Statens vegvesen i løpet av dagen, og går videre med saken over helgen, sier avdelingsdirektør Rolf Mellum i Havarikommisjonens veiavdeling til NTB lørdag morgen.

– Røyken er godt synlig fra Håøya, sier Hanne Sparby, som har har sendt oss dette bildet.

– Røyken er godt synlig fra Håøya, sier Hanne Sparby, som har har sendt oss dette bildet. Foto:

Artikkeltags